Vlada Japana donirala 70 hiljada eura za renoviranje škole u Bistrici
Foto: Sajt opštine Bijelo Polje

Dokaz da prijateljstvo nema prostornih granica

Vlada Japana donirala 70 hiljada eura za renoviranje škole u Bistrici

Predstavnici Ambasade Japana obišli su danas OŠ "Vuk Karadžić" u Bistrici povodom donacije Vlade Japana od skoro 70 hiljada eura ovoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi koja je uložena u zamjenu stolarije, rekonstrukciju fasade, trotoara i izgradnju rampe za lica sa invaliditetom.

Direktor OŠ "Vuk Karadžić" u Bistrici Ćemal Zoronjić kazao je da je mnogo donatora pomoglo renoviranje i opremanje škole, ali je najznačajniji je Vlada Japana, preko svoje Ambasade u Beogradu.

"Iznos donacije Vlade Japana je bio 69 hiljada i 840 eura i planirana je zamjena cjelokupne unutrašnje i spoljašnje stolarije. Kao i u ranijim projektima realizovanim putem donacija partneri su bili Opština Bijelo Polje i Ministarstvo prosvjete. Možda smo imali sreće što je tender dva puta ponavljan i postignuta je najniža i najpovoljnija cijena od 45 hiljada i 348 eura. Projekat je realizovan u prvom kvartalu ove godine i bez obzira na nisku cijenu kvalitet materijala i izvedenih radova je veoma visok. Nakon završetka ovog projekta obratili smo se Ambasadi Japana sa molbom da od preostalih sredstava uradimo još jedan projekat, a to je izrada fasade, trotoara i rampe za invalidna lica i naravno naišli smo na razumijevanje i uradili smo projekat i tokom ljeta raspisali tender. Projekat je završen krajem septembra  vrijednost je bila 19 hiljada i 630 eura. Realizacijom ovog projekta škola je gotovo u potpunosti ispunila satandarde energetske efikasnosti i ima odlične uslove za kvalitetan rad i boravak učenika i zaposlenih u prostorijama škole. Svakako ima još  dosta toga da se uradi na zaokruživanju svih radova i mi već imamo spremne projekte za izgradnju garaže za školsko vozilo i najvažnije  za zamjenu krova i oluka na školskoj zgradi", kazao je Zoronjić, prenosi sajt Opštine Bijelo Polje.

Prvi sekretar Ambasade Japana Masajoši Jamatoa zahvalio se Opštini Bijelo Polje za napore na poboljšanju obrazovanja na lokalnom nivou, ali i osoblju škole i svima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta.

"Ovim projektom obezbijeđeno je skoro 70 hiljada eura za renoviranje školske zgrade. Vrlo mi je drago što je Vlada Japana bila u prilici da pruži podršku da bi se obezbijedila bolja edukativna sredina za đake i nastavnike. Raduje me što vidim da je nakon uspješne realizacije ovog projekta svakodevica u školi  mnogo bolja", kazao je Jamatoa.

Potpredsjednica Opštine Bijelo Polje Nemša Omerhodžić je podsjetila na dosadašnje donacije Ambasade Japana  u Bijelom Polju.

"Ova donacija školi u Bistrici je još jedna  u nizu Ambasade Japana našoj opštini i još jedan je dokaz da prijateljstvo nema  prostornih, niti bilo kakvih drugih granica i barijera. Hvala Ambasadi Japana na ovoj i svim predhodnim donacijama. Bijelo Polje će to savakako znati da pamti i cijeni", kazala  je Omerhodžić.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.