Medojević: Radujem se suđenju
Nebojša Medojević

Tražiće direktan TV prenos

Medojević: Radujem se suđenju

Poslanik Demokratskog Fronta i lider Pokreta za Promjene Nebojša Medojević, za Kodex poručuje kako apsolutno podržava inicijativu Specijalnog Državnog Tužilaštva da sudski proces koji ovo tužilaštvo pokreće protiv njega, kao navodnog organizatora kriminalne grupe koja je prala novac za potrebe izborne kampanje Demokratskog Fronta, bude javan.

“I ne samo javan. Tražićemo da se suđenje direktno prenosi. Tako će se u direktnom televizijskom prenosu moći gledati demontaža specijalnog tužilaštva kome će ovo biti posljednji slučaj u ovom sastavu. Zato se ovom suđenju i njegovom televizijskom prenosu radujem.”,kaže za Kodex poslanik Demokratskog Fronta Nebojša Medojević.

Medojević ironično hvali Specijalno tužilaštvo. Kaže da su u slučaju koji su se stavlja na teret imali deset puta više istražnih radnji nego u slučajevima za pranje novca gdje su bili u pitanju milioni.

"Oni su u našem slučaju ispitivali maloljetnike, istraživali dobavljače naših dobavljača, saslušavali naše aktiviste, sve zbog 36 hiljada donacija. A to što je Demokratska Partija Socijalista imala 700 hiljada donacija u jednom danu Specijalnom Državnom Tužilaštvu nije zapalo za oko. Tamo ne smiju ni nos da pomole.” konstatuje Medojević za Kodex.

Svoje resurse Specijalno tužilaštvo je uprlo u dokazivanje pranja 36 hiljada eura dok se, kaže Medojević, nekim slučajevima nije posvetio ni trenutak pažnje. Pa i nekim  krivičnim prijavama koje je sam podnosio.

“Svi znamo šta se dogodilo u aferi Telekom, znamo da je u aferi Limenka nastupila zastara. A ne znamo šta se dogodilo sa krivičnim prijavama za šverc oružja, šverc cigareta. Šta se dogodilo sa krivičnom prijavom za pranje novca preko Hipo Alpe Adrija Banke kroz priču o švajcarcima. Mnoge od tih krivičnih prijava sam i ja sam podnio.” konstatuje za Kodex lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević.          

Uvjeren da se radi o još jednom montiranom sudskom procesu protiv Demokratskog Fronta Nebojša Medojević očekuje da će postupak biti onakav kakvim ga je najavila portparolka SDT-a Sanja Jovićević.

A Jovićević, koja je i specijalna tužiteljka, najavila je da će Specijalno državno tužilaštvo (SDT) predložiti da se, ukoliko bude potvrđena optužnica, postupak u predmetu protiv Nebojše Medojevića i drugih osoba zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizcije i pranja novca, prenosi javno.

A to je nešto na čemu će Medojević, kako nam je kazao, insistirati.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.