Cetinje da se razvija poput njegovog zdravstva
Ivan Ivanović

Socijaldemokrate će dati puni doprinos realizaciji ovih ideja i planova

Cetinje da se razvija poput njegovog zdravstva

Analizirajući razvoj Cetinja u zadnjih dvadesetak godina, možemo zaključiti da je u mnogim segmentima Prijestonica nazadovala. Jedna od rijetkih svijetlih tačaka bilo je zdravstvo. Dom zdravlja i Bolnica „Danilo I“ uspjeli su da održe dobru organizaciju, zadrže kvalitetan kadar, te da opremljenošću savremenim medicinskim aparatima i bolničkim kapacitetima ostanu na zadovoljavajućem nivou, kazao je Ivan Ivanović kandidat na odborničkoj listi Socijaldemokrata Prijestonica.

"Svakako da ne smijemo dozvoliti da nam zdravstvo zastane i čeka razvoj ostalih segmenata društva. Ono mora napraviti nove iskorake koje Socijaldemokrate vide u sljedećem.

Čvrsto ćemo se zalagati za renoviranje Stare dječije bolnice, za koju već odavno postoji projekat. Insistiraćemo da se umjesto parkinga na Studentskom trgu, obnovi i opremi navedena bolnica, čime ćemo značajno poboljšati njenu funkcionalnost i pružiti znatno efikasniju zdravstvenu zaštitu našim sugrađanima i brojnim pacijentima iz cijele Crne Gore, koji prepoznaju kvalitet zdravstvene usluge na Cetinju. Na ovaj način ujedno bi dobili i jedan lijepi objekat u centru grada, koji sada svojim izgledom ruži ambijent Cetinja, a uređujući njegovu okolinu, riješili bi i veliki problem u vidu nedostatka parking mjesta", saopštio je Ivanović.

Drugi objekat koji je doživio spolju, ali ne i unutrašnju rekonstrukciju je kako dodaje zgrada Stare bonice.

"Činjenica je da je unazad nekoliko godina ova bolnica ponuđena potencijalnim investitorima na koncesiju, ali to dosad nije dalo opipljivog rezultata. U tom smislu smatramo veoma značajnim uspostavljanje dobre komunikacije i dodatnog angažovanja Ministarstva zdravlja, Fonda za zdravstveno osiguranje i Opštine Cetinje u cilju iznalaženja dobrog investitora.

Privatno-javno partnerstvo može biti dobro rješenje kad je riječ o formiranju zdravstvene ili ustanove socijalnog karaktera - Doma starih na Cetinju. Alternativa može biti upotreba tog objekta kao sjedišta jednog ili više državnih institucija. Ono na čemu će Socijaldemokrate svakako insistirati, svakako je nabavka skenera za našu bolnicu, što se već nametnulo kao neophodna dijagnostička metoda na nivou sekundarne zdravstvene zaštite", navodi Ivanović.

Zaključuje da će Socijaldemokrate dati puni doprinos realizaciji ovih ideja i planova.

"Učinićemo sve da Cetinje i dalje bude grad u kome je zdravstvo na više nego zavidnom nivou. Zaokruživanjem broja 4 na predstojećim izborima, ukažite nam povjerenje da Cetinje i u drugim društvenim segmentima dostigne takav zavidan nivo", kazao je Ivanović.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.