Husović očekuje da se ukloni krst sa Sahat kule
Rafet Husović

Kompletna društvena javnost osudila vraćanje krsta

Husović očekuje da se ukloni krst sa Sahat kule

Predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović poručio je večeras da očekuje da većinska Crna Gora ukloni krst sa podgoričke Sahat kule.

Husović je, gostujući u emisiji RTCG, kazao da bi najbolji izbor za predsjedničkog kandidata bila neka ugledna nestranačka ličnost, koju bi podržale sve partije vladajuće koalicije.

Predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović poručio je da od većinske Crne Gore očekuje da ukloni krst sa Sahat kule u Podgorici.

"Ja nijesam vratio krst na vakuf Osmanagića i onaj ko je to uradio zaista nije imao sluha za građansku Crnu Goru. Nijesmo se stranački miješali u taj posao, što je bilo u nadležnosti državnih organa. Skoro kompletna društvena javnost osudila je vraćanje tog krsta i što se nas tiče to je pitanje zatvoreno, ali očekujem od većinske Crne Gore da ukloni taj krst. Kada će to uraditi, na njima je da to urade. Da je neko reagovao na taj način iz bošnjačkog korpusa, ne bih čekao da neko iz ostalih vjera reaguje, nego bih prvi pošao da tražim da se taj polumjesec ukloni", kazao je Husović.

On je ocijenio "da više nema volje ni da prođe pored Sahat kule i da ne zna koji će musliman više poći da vidi Sahat kulu, dodajući da stavlja tačku na tu priču. Husović ne očekuje da to pitanje može proizvesti etničku distancu u Crnoj Gori.

Husović, koji je i potpredsjednik Vlade za regionalni razvoj, je ocijenio da je bilo jako malo ulaganja iz dijaspore u sjever Crne Gore, za šta je najveća krivica, kako smatra, u i dalje prisutnim biznis barijerama.  

"Vlada pokušava da stvori uslove da bi investitori došli. Putna infrastruktura se jako ubrzano radi, stvaramo te uslove da približimo Podgoricu i jug sjeveru i vjerovatno da tu treba sačekati još neku godinu, ali da će se za dvije godine moći iz Rožaja doći za sat i po u Podgoricu i to je već sasvim drugačija priča.", naveo je Husović.  

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.