Ubjedljiva pobjeda košarkašica protiv BiH
Foto: KSCG

76:55

Ubjedljiva pobjeda košarkašica protiv BiH

Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore pobijedila je večeras u Podgorici selekciju Bosne i Hercegovine (BiH) 76:55 (21:10,16:22, 16:11 i 23:12), u utakmici drugog kola A grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2019. godine.

To je drugi trijumf crnogorske selekcije u kvalifikacijama, nakon što su na startu pobijedile Island u Rejkjaviku 84:62.

Crnogorsku selekciju do pobjede vodila je Jelena Dubljević sa 26, dok su po 12 poena Snežana Aleksić, Milica Jovanović i Ana Poček.

U selekciji BIH, koja je doživjela prvi poraz, najbolja je bila Irena Vrančić sa deset koševa.

Crna Gora će u trećem kolu, 10. februara, ugostiti Slovačku.

Plasman na Eurobasket, koji će 2019. godine biti odiran u Srbiji i Letoniji, izboriće prvoplasirana i šest najboljih drugoplasiranih selekcija iz osam kvalifikacionih grupa.

Direktno učešće je zagarantovano samo domaćinima Letoniji i Srbiji, a kvalifikacije moraće da igra i šampion Španija.

Rtcg/Mina

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.