DF: Darmanović pokazao da je crnogorska diplomatija pala na najniže grane
Jovan Vučurović

DF: Darmanović pokazao da je crnogorska diplomatija pala na najniže grane

Ministar Srđan Darmanović je još jednom na djelu pokazao da je crnogorska diplomatija pala na najniže grane, a on je nesumnjivo jedan od onih koji je značajno doprinio takvom rejtingu, saopšteno je iz Demokratskog fronta (DF).

Darmanović je danas, u intervjuu Radiju Crne Gore kazao da ruski državljani Šišmakov i Popov, kao i crnogorski Ananije Nikić, imaju zaštitu Moskve, te da najnovije izjave šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova samo svjedoče da obnavljanje odnosa sa Moskvom ne ide lako.

Poslanik DF-a Jovan Vučurović kazao je da izjave Darmanovića obiluju neistinama, podmetanjima i političkom paranojom, te da više "podsjećaju na Iliju Čvorovića iz "Balkanskog špijuna", nego na nekog ko, makar formalno, pokriva poziciju ministra vanjskih poslova".

"On nije neko ko donosi odluke u svom resoru, a i ono što saopštava dominantno mu "propisuje" Duško Marković, sa kojim je vezan kroz najmanje dva "kanala" - kao član njegove vlade i saradnik iz vremena kada je Marković rukovodio službom državne bezbjednosti. Jasno nam je da Marković svoju vladu, kao i sudstvo i tužilaštvo, pokušava da upodobi navikama i načinu razmišljanja i ponašanja koje je stekao u periodu kada je komandovao udbom, ali malo ko je očekivao da će, u veoma jakoj konkurenciji, baš Srđan Darmanović "odskočiti" i najbrže usvojiti, uvježbati i u javnosti izvoditi te discipline. Njegovo aktivno učešće u progonu DF-a i više puta ispoljeni nediplomatski maniri prema Ruskoj federaciji, svjedoče da se radi o očiglednoj mržnji, i on je samo dio partijsko-kriminalno-pravosudnog hora koji lupeta gluposti o 'državnom udaru'", naveo je Vučurović.

Darmanović je, takođe, komentarišući izvještaj kosovske Komisije za demarkaciju granične linije sa Crnom Gorom, ponovio da je za zvaničnu Podgoricu razgraničenje završeno, te da neće nikoga pritiskati, prenosi Rtcg.

"Kada se, kao danas, nađe na nekom drugom terenu, konkretno u poziciji da odbrani interese Crne Gore od ekstremista iz takozvane države Kosovo, onda se pokazuju i njegove druge osobine, prije svega kukavičluk i nespremnost da se pripadnicima nekadašnje terorističke OVK otpiše onako kako bi im otpisala tradicionalna Crna Gora i kako bi im otpisao DF", naveo je Vučurović.

Poslanik DF-a je ocijnio da je Darmanovićevo ponašanje vjerovatno uslovljeno direktnom kontrolom od strane tajne policije.

"Može se, ipak, konstatovati da je on već izvjesno vrijeme prevazišao domaći "teren" i ostvario san da bude na usluzi nekoj od najmoćnijih stranih službi, za čije potrebe i radi sve ovo. DF nema ništa lično protiv Darmanovića, ali u vladajućoj strukturi ima veliki broj onih koji ljubomorno gledaju na njegov uspon u tom svijetu i žarko žele da zauzmu tu poziciju", naveo je Vučurović.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.