Cetinjska URA: Cilj nam je osnivanje Fonda za stipendiranje talentovane djece
Jovana Radović

Cetinjska URA: Cilj nam je osnivanje Fonda za stipendiranje talentovane djece

Cetinjska URA je u svom programu, sa kojim ovih dana i neposredno upoznajemo građane Cetinja, posebno obratila paznju na talentovanu djecu i omladinu za koje je predvidjela osnivanje fonda za stipendiranje. Namjera nam je da uvedemo opštinski registar đaka koji se ističu u pojedinim oblastima i pratimo njihov obrazovni put sa krajnjim ciljem da ih zadržimo na Cetinju, kazala je Jovana Radović, kandidatkinja za odbornicu URA Cetinje.

Radović kaže da je njihov plan da stvore uslove da se mladi uključe u život zajednice kroz javne konkurse, takmičenja i volonterizam.

"Takođe planiramo stvoriti jaku vezu između svih obrazovnih institucija u Prijestonici i lokalne samouprave, koja će biti direktna podrška mladima. 

Pored toga, cilj nam je da svim kapacitetima stanemo iza osnivanja Omladinskog kulturno-rekreativnog centra sa programskim sadržajima namijenjenim omladini. Kada nakon 26. novembra cetinjska URA bude činilac vlasti obezbijedićemo kontinuirano finansiranje omladinskih organizacija. Umrežićemo i lokalne omladinske realizacijesa nadležnim sekretarijatom i vaspitoobrazovnim institucijama", saopštila je Radović.

Cetinjska URA će kako kaže brinuti o djeci iz socijalno ugroženih porodica kojima će, između ostalog, obezbijediti besplatne školske užbenike.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.