Jači odgovor svih nadležnih subjekata u borbi protiv nasilja u porodici
Sa sastanka, Nuhodžić-Mekluni

Nuhodžić-Mekluni

Jači odgovor svih nadležnih subjekata u borbi protiv nasilja u porodici

U cilju što uspješnije borbe protiv porodičnog nasilja potreban je jači odgovor svih društvenih subjekata, u prvom redu intenzivnija međuresorska saradnja nadležnih institucija, poručeno je sa sastanka ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i stalne koordinatorke UN Sistema i stalne predstavnica UNDP u Crnoj Gori, Fione Mekluni.

Pohvalivši kvalitet dosadašnje saradnje, sagovornici su se složili da je uspostavljanje multidisciplinarog pristupa i jače uvezivanje subjekata sistema, poput centara za socijalni rad, policije, tužilaštava i sudova, ali i uključivanje šire javnosti i civilnog sektora, neophodan korak ka temeljnom rješavanju ovog društvenog problema. 

Stoga bi, kako je poručeno sa sastanka, jedna od prvih aktivnosti trebalo da bude revidiranje postojećeg Protokola, kojim bi, u skladu sa aktuelnim izazovima i normativnim okvirom, trebalo na najefikasniji način definisati modalitete saradnje i procedure pristupanja, prevencije i zaštite od nasilja u porodici. 

Nuhodžić i Mekluni osvrnuli su se i na saradnju u oblasti bezbjednosti saobraćaja na putevima i konstatovali da je uprkos brojnim preventivnim i represivnim aktivnostima na tom polju, potrebno dodatno jačati svijest vozača o neophodnosti poštovanja saobraćajnih propisa i savjesnom učešću u saobraćaju u cilju čuvanja i poštovanja kako sopstvenog, tako i tuđeg života. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.