Štajnmajer: Crna Gora ima poziciju vrlo pouzdane države regiona
Vujanović-Štajnmajer

Sastanak sa Vujanovićem

Štajnmajer: Crna Gora ima poziciju vrlo pouzdane države regiona

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović koji učestvuje na godišnjoj konferenciji Ujedinjenih nacija o klimatskim promjenama sastao se danas u Bonu sa Predsjednikom SR Njemačke Frankom Valterom Štajnmajerom.

"Imao sam veoma otvoren dug konstruktivan i srdačan sastanak sa predsjednikom Njemačke Frankom Valterom Štajnmajerom gdje sam bio u prilici da iskažem poštovanje Njemačkoj za podršku ulaska Crne Gore u NATO i uvjerenje koje saopštavamo svim članicama NATO-a da će Crna Gora biti pouzdan član NATO-a i partner svim državama NATO-a. Da iskažemo uvjerenje da će se ubrzati proces Evropskih integracija Crne Gore i očekivanje od Njemačke da ima takvo raspoloženje jer Crna Gora je zavrijedila onim što čini da ima ubrzani proces pristupanja EU. I da iskažem poštovanje za vrlo sadržajne i intezivne diplomatske i ukupne odnose Crne Gore i Savezne Republike Njermačke", kazao je Vujanović.

On je saopštio da je na sastanku bilo interesovanje predsjednika Njemačke o regionalnim prilikama i u tom smislu je kaže Vujanović Crnu Goru doživio kao dobar primjer.

"Iskazao poštovanje da Crna Gora nema otvorenih pitanja sa svojim susjedima i da ima poziciju vrlo pouzdane države regiona. Interesovao se za ono što je realnost našeg regiona i saopštio odnos državne politike Njemačke da region bude stabilan i da bude u funkciji saradnje svih država regiona.  Bilo je zaista zadovoljstvo uvjeriti se u naklonost Njemačke u dalji razvoj naših bilateralnih odnosa i u tom smislu smatram da je moj boravak ovdje u Bonu na Klimatskoj konferenciji kroz ovaj sastanak dobio posebnu vrijednost i značaj", poručioje Vujanović.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.