Foto: Centar za razvoj Durmitora, žičara zapaljena

"Vlada osniva preduzeće Skijališta sa sjedištem u Mojkovcu iako tamo nema ništa od skijaške infrastrukture"

Vlada Crne Gore već deceniju sprovodi aktivnosti na ravnomjernom razvoju nerazvijenog sjevera države. Rezultati su katastrofalni ali se oni ne predaju i stalno su u akciji. Humoristička serija Crna Gora ko Monako se nastavlja, saopšteno je iz Centra za razvoj Durmitora.

"Tako Vlada CG osniva preduzeće Skijališta Crne Gore sa sjedištem u Mojkovcu iako tamo nema ništa od skijaške infrastrukture. Koju logiku slijede? Lansiraju preduzeća za skijališta đe nema skijališta, prave reciklažu za smeće u sred nacionalnog parka, malim hidroelektranama sasušuju vodotoke, fudbalski tereni niču na vrhu planine a ski staze u Budvi. Je li kome novost ski staza Brajići-Podkošljun?", pitaju iz Centra za razvoj Durmitora. 

Dodaju da treba pogledati vladinu studiju planinskog turizma.

"Najteže je sada uvjeriti ljude da je ova ski staza zaista dio vladine razvojne studije. Najnovija CG Vlada je vlada diletanata u svakoj oblasti a u ovoj žičničarskoj i skijaškoj su notorne neznalice. Zato su i odlučili da se kritična masa ski žičničarske ekspertize koncentriše u Podbišće kod Mojkovca, na rodnu grudu Premijera Markovića. Kolašin su naravno zaobišli jer je opoziciona opština a Žabljak je odavno u autu", kaže se u saopštenju.

Iz Centra za razvoj Durmitora kažu da je sjedište firme Ski centar Žabljak koja upravlja praistorijskim skijalištem Savin Kuk u Podgorici "pa što ne bi Skijališta CG imala sjedište u Podbišću".

"U izvitoperenoj logici može se reći da iako ni g. Vujović, IRF-ovac, ne zna ništa o skijalištima on ipak kompetentno upravlja skijalištem S.Kuk. Naukuje uz uz rad i večernje kurseve. Upravljanje skijalištem S.Kuk je smjehotresna olimpijada i zato su posljedice naukovanja ovih šeprtlja katastrofalne. Posljedice ovakvog upravljanja resursima od strane kočopernih diletanata je ski zastiđe S.Kuk. I u Skijalištima CG upravljaće Podbišćani diletanti, rođaci, svastike, komšinice i politička socijala", navodi se u saopštenju.

 U Mojkovcu je kako se dodaje i sjedište organizacije koja upravlja basenom rijeke Tare u okviru UNESCO-ovog programa M&B (Čovjek i Biosfera).

"Odlučio je tako MORT i kočoperna tabula raza g.Radulović. Imaju jednu kancelariju i nekolike stolice. Pa, upravljaju li? Ironično, ako već u Mojkovcu stoji centar M&B a ne postoji kritična masa znanja za UNESCO-ov M&B centar zašto ne bi Podbišće bilo centar za upravljanje skijalištima Crne Gore – UNESCO je malo komplikovaniji od šloserske žičničarske udruge. Na kraju, kad je mogao Đukanović biti premijer bez dana radnog iskustva zašto ne bi i žičničari mogli biti tamo đe nema žičara. Kompetencija nije bitna. Skijališta CG će uvijek poslovati sa gubitkom, biće stalno na državnim jaslama i zavisiće od dotoka novca koji daje država pa je to dobar prostor za političke uhljebe i izbornu geometriju. Podgoričke dahije misle ozbiljno samo o ličnom šićaru a ne o razvoju i oguglali su do te mjere da se sprdaju i sa logikom a naročito sa naivnim dobričinama sa Sjevera", dodaje se u saopštenju.

Iluzija je i velika naivnost kako kžu iz Centra za razvoj Durmitora misliti da su se politički klanovi prosvijetlili pa prišli sistemskoj podršci zimskom turizmu i skijalištima u Crnoj Gori.

"To nije njihov ni ekonomski ni politički kredo. Očigledno je samo da su državne finansije prćija koju raskalašno razbacuju partijske mirašdžije. Jeste šteta što je tako ali takva je naša mešetarska ekonomija pa se cilja političkoj dominaciji i provizijama a državna korist je kolateralna šteta. Trideset godina je Đukanović uništavao skijašku infrastrukturu Crne Gore i sada je kasno za vaskrsavanje jer je sve u pepelu. Trideset godina su Straševina i Podbišće uništavali Sjever i zato je ovo što oni jeftina demagogija. Kad je zajahao državnog konja Đukanović je zatekao u Žabljaku 10 žičara od kojih 4 najmodernije, potpuno nove žičare, 4 velika planinska hotela od koji 2 bila najluksuznija u YU. Sada je sva država u delirijumu zbog izgradnje žičare na Bjelasici. Naši ski veseljaci mogu na skijaskom tržištu samo skupljati mrvice iza drugih i priprosto kopirati ono što su drugi učinjeli. Projekat obezbjeđenja insfrastrukture za skijanje mora biti dio velike razvojne kompozicije a to u CG ne postoji. Ovaj projekat preduzeća za sva skijališta je zakašnjela improvizacija smišljena za izbornu maškeradu i lihvarske sačekuše i dokaz potpunog amaterizma i dekadencije upravljačkih struktura", zaključuje se u saopštenju Centra za razvoj Durmitora.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.