Dizajner šokirao izjavom: Merkelova ne mora uzimati još imigranata kako bi popravila imidž nevaljale maćehe
Karl Lagerfeld

Dizajner šokirao izjavom: Merkelova ne mora uzimati još imigranata kako bi popravila imidž nevaljale maćehe

Osamdesetogodišnji Karl Lagerfeld, njemački dizajner i kreator modne kuće „Šanel“, šokirao je gledaoce francuske televizije izjavom da „ne može neko, iako je riječ o događajima koji su decenijama iza nas, pobiti na milione Jevreja, a onda na njihovo mjesto dovesti na milione njihovih zakletih neprijatelja“.

Televizijska stanica primila je na stotine gnijevnih komentara gledalaca kojima se nije svidjelo njegovo viđenje trenutne njemačke migracione politike, kao ni kontroverzni stavovi o Holokaustu.

„Ne može neko, iako je riječ o događajima koji su decenijama iza nas, pobiti na milione Jevreja, a onda na njihovo mjesto dovesti na milione njihovih zakletih neprijatelja“, rekao je osamdesetogodišnji dizajner „Šanela“.

„Znam nekog u Njemačkoj ko je primio mladog Sirijca, a onda mi nakon četiri dana rekao: 'Najbolja stvar koju su Njemci izmislili je Holokaust'“, rekao je Lagerfeld, prenosi Gardijan.

Lagerfeld, koji je rođen u Hamburgu u vrijeme kada se Adolf Hitler dokopao vlasti, poznat je po svojim kontroverznim izjavama, a njegova posebna meta je njemačka kancelarka.

„Pastorova kćerka je već primila milione i milione imigranata i oni su integrisani, rade i sve je super. Ne mora uzimati još milion imigranata kako bi popravila imidž nevaljale maćehe nakon grčke krize“, rekao je Lagerfeld.

„Pogledajte Francusku, zemlju ljudskih prava. Koliko su oni primili izbjeglica?“, upitao je Lagerfeld.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.