Druga pobjeda Federera u Londonu
Rodžer Federer

Savladao Zvereva

Druga pobjeda Federera u Londonu

Rodžer Federer zabilježio je i drugu pobjedu na Završnom Mastersu u Londonu, pošto je poslije borbe u tri seta savladao Aleksandera Zvereva – 7:6(6), 5:7, 6:1.

Legendarni Švajcarac je do trijumfa nad mlađanim Njemcem u grupi 'Boris Beker' stigao posle 135 minuta igre, plasiravši se ujedno u polufinale, četrnaesti put u poslednjih petnaest sezona, piše B92.

Zverev nije imao dovoljno koncentracije, ali ni iskustva, da kompletira preokret. 

Aleksander je meč otvorio sa tri propuštene brejk prilike, da bi potom i sam spasao jednu, prije nego što smo gledali u potpunosti izjednačenu igru, odnosno taj-brejk prvog seta. 

Tu je Njemac propustio drugu veliku šansu jer je sjajno počeo i poveo sa velikih 4:0. Međutim, Rodžer uzima pet poena u nizu, spasava set loptu na servis rivala i potom to kažnjava za vođstvo.

Djelovalo je da će momak iz Bazela nastaviti seriju, pošto je odmah napravio brejk na startu drugog seta, ali je Zverev uspio da uzvrati u četvrtom gemu, posle čega je uslijedio novi period izjednačene igre, uz još jednu propuštenu brejk priliku za Njemca, a sve je djelovalo tako da ćemo gledati novi taj-brejk. 

Ipak, tada Aleksander koristi veliki pad u igri rivala i odvodi meč u odlučujući dio igre. Sada je on bio u naletu, lako je stigao do prvog gema, Federer je odmah uzvratio, a onda i u potpunosti preuzeo kontrolu. 

Napravio je dva brejk u nizu, Zverev se sve više mučio, da bi bi osmom duplom greškom potvrdio pobjedu osvajača rekordnih 19 Grend Slemova. 

Ranije tokom dana, Džek Sok ostao je u konkurenciji za prolaz u polufinale pobjedom nad Marinom Čilićem, takođe u tri seta.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.