Međunarodna potjernica za Igorom Božovićem
Foto: CdM

4. avgusta napustio ZIKS

Međunarodna potjernica za Igorom Božovićem

Međunarodna potjernica po naredbi Višeg suda raspisana je za Kotoraninom Igorom Božovićem jer je utvrđeno da optuženi za stvaranje kriminalne organizacije nije u Crnoj Gori.

Prema nezvaničnim informacijama Pobjede, istražitelji nemaju pouzdanih saznanja u kojoj zemlji se Božović krije, ali tvrde da očekuju pomoć od kolega u njegovom pronalaženju i hapšenju.

Božović je ZIKS napustio 4. avgusta, nakon što je odležao petogodišnju kaznu zbog šverca droge. Specijalno tužilaštvo je nakon pet dana tražilo da mu se odredi pritvor radi nesmetanog vođenja postupka i da Božović ne bi uticao na saizvršioce koji su u bjekstvu.

Božović krajem avgusta nije došao na ročište na kojem je razmatrana optužnica i nakon toga istražitelji su tražili raspisivanje nacionalne potjernice.

Presudom Višeg suda, Božović je osuđen 2013. godine na pet godina zatvora zbog posredovanja u švercu kokaina. Istom presudom osuđen je Tomislav Martinović iz Tivta na tri godine, jer je pomagao Božoviću i svom ocu Božidaru Martinoviću u švercu droge.

Prema toj optužnici, okrivljeni Božović je u novembru 2011. godine na teritoriji Crne Gore i inostranstva posredovao u kupoprodaji 35,98 kilograma kokaina.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.