Ustavni sud o tužbi Vojvodić na narednoj sjednici
Radmila Vojvodić

Odlučivaće tročlano Vijeće

Ustavni sud o tužbi Vojvodić na narednoj sjednici

Vijeće Ustavnog suda će na narednoj sjednici odlučivati o tužbi bivše rektorke Radmile Vojvodić, koju je ona ranije podnijela u ime Univerziteta zbog navodne povrede autonomije te ustanove od Vlade.

Iako su mediji ranije prenijeli da je tročlano Vijeće o tužbi Vojvodić trebalo juče da raspravlja, Dnevnim novinama su iz Ustavnog suda saopštili da taj predmet uopšte nije bio na jučerašnjem dnevnom redu.

Kako su kazali, s obzirom da je tužbu bivše rektorke, pošto je ona smijenjena, povukao v.d. rektora Danilo Nikolić, ostalo je da se Vijeće po ovom pitanju izjasni na nekoj od narednih sjednica.

“Izjašnjavanje Vijeća Ustavnog suda nije odloženo, već se o tom pitanju uopšte nije odlučivalo. O tom predmetu će se odlučivati kad bude pripremljena sjednica. Sud će se o tome izjasniti na narednoj sjednici Vijeća. Mi imamo ustavnu žalbu koja je podnijeta od Univerziteta, odnosno bivše rektorke Vojvodić, a u međuvremenu je Univerzitet Crne Gore obavijestio Ustavni sud da podnosilac odustaje od ustavne žalbe, tako da o tome Ustavni sud još nije donio odluku”, pojasnili su iz Ustavnog suda.

Kako objašnjavaju, postupak pred Ustavnim sudom ide po principu da se o ustavnim žalbama može odlučivati u Vijeću od troje sudija, ukoliko ima jednoglasne odluke.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.