29 osoba privedeno, 5 lišeno slobode: Šta je policija pronašla u jutrošnjoj akciji
Foto:Uprava policije

Pretresi u Podgorici, Bijelom Polju i Danilovgradu

29 osoba privedeno, 5 lišeno slobode: Šta je policija pronašla u jutrošnjoj akciji

Rano jutros počela je velika policijska akcija pretresa sumnjivih lokacija i osoba u Podgorici, Bijelom Polju i Danilovgradu. Pretresima na 33 lokacije oduzeti su oružje, municija, droga, vozila i sredstva komunikacije,privedeno 29 lica a pet lišeno slobode.

Službenici Sektora kriminalističke policije su, u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Bijelo Polje, Centra bezbjednosti Podgorica, Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad i Odsjeka za borbu protiv droge, a uz podršku Posebne jedinice policije, u koordinaciji sa tužilaštvom a postupajući shodno pribavljenim naredbama sudija za istrage, u nastavku aktivnosti koje se preduzimaju u cilju borbe protiv organizovanih kriminalnih grupa izvršili pretrese na 33 lokacije koje koriste bezbjednosno interesantna lica. Privedeno je 29 lica. Kriminalistička obrada nad ovim licima je u toku. Pet lica je lišeno slobode - saopštila je Uprava policije.

U Bijelom Polju su izvršeni pretresi na 27 lokacija a privedeno je 22 lica. 

bijelopolje2

Bijelo Polje, foto:Uprava policije

Na području Podgorice i Danilovgrada izvršeni su pretresi na šest lokacija, pet u Podgorici i jednoj u Danilovgradu, a privedeno je sedam lica.

Pet lica je uhapšeno. Kako nezvanično saznaje Kodex iz Uprave policije, četiri osobe su uhapšene u Bijelom Polju.

U Podgorici je zadržan Nikola Jovanović zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija, a u Bijelom Polju Dražen Đurđević zbog neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga, nezvanično saznaje Kodex iz Uprave policije.

Pretresima na području Bijelog Polja pronađeno je i oduzeto:- tri putnička motorna vozila; motocikl; registarske oznake za koje se sumnja da su falsifikovane; pištolj; 216 komada municije raznih kalibara; dvije cijevi od pištolja; pancir; dva bajoneta; sprej tzv. suzavac; šest patrona od puške;sms kartica; 87 grama marihuane; i  6,7 grama supstance bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain.

bijelopolje3

Bijelo Polje, foto:Uprava policije

Pretresima na području Podgorice i Danilovgrada pronađena je i oduzeta lovačka puška marke „CZ“;četiri električne detonatorske kapisle; 2.778 komada municije cal.7,62mm za automatsku pušku;250 komada pištoljske municije cal.9mm;50 komada municije „S&W“;dva kodirana mobilna telefona marke „BlackBerry“,  pet mobilnih telefona;više SIM kartica;dva računara i dva automobila marke „Mercedes“ i „Nissan Juke“.

podgorica1

Podgorica, foto:Uprava policije

Nad privedenim licima se vrši kriminalistička obrada. Sve dalje aktivnosti prema privedenim licima će biti preduzete u konsultaciji sa nadležnim tužiocima - istakli su iz Uprave policije.

bijelopolje1

Bijelo Polje,Foto:Uprava policije

Crnogorska policija je u osam akcija koje su sprovedene od početka oktobra, uključujući i današnju akciju, izvršili pretrese na 137 lokacija na jugu i sjeveru i u centralnoj regiji, i to na lokacijama koje koriste članovi Organizovanih kriminalnih grupa, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica.

Iz Uprave policije podsjećaju da je priveden veliki broj lica.

"Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima"- napominju iz UP.

Poručuju da se aktivnosti policije na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju organizovanog kriminala se nastavljaju.

Pretresena i kuća Safeta Saka Kolića

Policija je jutros pretresla i porodičnu kuću Safeta Saka Kolića u Bijelom Polju. 

2362710710215182837392213970832377o

Policijske snage pretresaju objekat Kolića, foto:Kodex 

Kako saznajemo, među privedenim u jutrošnjoj akciji je i Kolić o kojem je Kodex u više navrata pisao.

Prema informacijama sa lica mjesta, specijalci su pretresali objekat Kolića više sati a policija je nedozvoljene predmete tražila u prizemlju i upotrebom brusilice. Pronađeni predmeti su oduzeti.

2363451010215182469983028954616259n

Pretres kuće Saka Kolića, Foto: Kodex

Podsjetimo, prema saznanjima Kodexa Safet Sako Kolić je pobjegao iz švajcarskog zatvora zbog počinjenih više desetina teških krađa. Novac stečen ovim krivičnim djelima ulaže u izgradnju stambenih zgrada u Bijelom Polju. Prepoznat je kao vođa vehabijskog pokreta na sjeveru zemlje. Kolić je i od ranije poznat crnogorskoj policiji zbog počinjenih raznih krivičnih djela zbog čega je i hapšen u više navrata.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.