Ukusne mini palačinke sa Nutelom

Za bolje raspoloženje

Ukusne mini palačinke sa Nutelom

Ukoliko vam je dosadilo da palačike spremate u tradicionalnom obliku, predstavljamo vam recept koji će vam donijeti novi izgled ove poslastice uz nezaobilazni krem.

SASTOJCI:

1 puna veća čaša glatkog brašna
1/2 kašičice šećera
1/2 kašičica praška za pecivo
1/4 kašičice soli
2 jaja/ žumance odvojite od bjelanca
1 čaša mlijeka
2 kašičice putera, rastopljenog na sobnoj temperaturi
Ulje
Nutellža

PRIPREMA:

1.Suve sastojke ( brašno, šećer, prašak za pecivo i so ) pomiješajte u jednoj posudi. U drugoj posudi, razmutite žumanca,  a zatim dodajte mlijeko i rastopljeni puter. Suve sastojke polako umiješajte u smjesu do teksture koja bi odgovarala srednjoj gustoći.

2.U trećoj posudi, izmiksajte bjelanca do čvrste teksture. Dodajte 1/3 bjelanaca u prethodno napravljenu smjesu i polako okrećite dok se sastojci ne sjedine. Dodajte ostatak bjelanaca i takođe polako i nježno okrećite smjesu do sjedinjenja.

3.Za pečenje koristite kalupe za mufine koje ćete podmazati uljem za pečenje. Posudice napunite s dvije velike kašik smjese za palačinke, te slastičarskom vrećicom koju ste prethodno napunili Nutelom istisnite u centar smjese, potom jednom velikom kašikom smjese za palačinke zatvorite slijed punjenja.

4.Rernu namjestite na 200 stepeni i pecite na otprilike 20 minuta. Smjesa u kalupima mora “nabubriti”, lako se odvojiti od kalupa i biti zlatno smećkaste nijanse.

Azra.ba

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.