Vojnik Sjeverne Koreje pokušao da prebjegne u Južnu, kolege pucale na njega
Ilustracija

Vojnik Sjeverne Koreje pokušao da prebjegne u Južnu, kolege pucale na njega

Na vojnika Sjeverne Koreje koji je pokušao da prebjegne u Južnu Koreju četiri pripadnika njegove vojske ispalila su 40 metaka, saopštila je južnokorejska vojska.

Vojnik je juče pogođen s pet metaka i nađen na južnoj strani demilitarizovane zone kod sela Punmandžom, jedinom dijelu de fakto granice na kojem vojnici Sjeverne i Južne Koreje stoje jedni naspram drugih.  

Vojska je saopštila da vojnik ima povrede vitalnih organa, ali da mu život nije ugrožen, dok su ljekari bolnice kod Seula u koju je primljen rekli da mu je stanje izuzetno ozbiljno i da će narednih 10 dana biti odlučujući.  

Kako se navodi, južnokorejski vojnici nisu odgovorili paljbom.  

Rijetko se događa da vojnici Sjeverne Koreje dezertiraju u Južnu Koreju.  

Više od 30.000 Sjevernokorejaca prebjeglo je u Južnu Koreju od kraja Korejskog rata koji je trajao od 1950. do 1953, ali je većina pobjegla u Kinu.  

Jučerašnji incident dogodio se u vrijeme tenzija zbog sjevernokorejskog nuklearnog programa.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.