Nikšić: Krali lim sa Crkve i radijatore iz restorana
Nikšić

Rasvijetljene dvije krađe

Nikšić: Krali lim sa Crkve i radijatore iz restorana

Nikšićka policija rasvijetlila je dvije teške krađe i tom prilikom uhapsila 23-godišnjeg I.R. a protiv maloljetnog E.A(17) podnijelakrivičnu prijavu u redovnom postupku, zbog sumnje da su iste počinili.

Oni su osumnjičeni za krađu lima sa krova Crkve svetih apostola Petra i Pavla u Nikšiću i krađu radijatora iz jednog restorana.

Po prijavi koju je podnio D.Z. (38) iz Nikšića, sveštenika sabornog hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću da je u noći između 2. i 3. novembra od strane nepoznatih lica otuđen dio bakarnog lima sa krova Crkve svetih apostola Petra i Pavla u Nikšiću, službenici CB Nikšić su došli do saznanja o mogućim počiniocima, saopštila je Uprava policije.

"Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su I.R. (23) i maloljetni E.A. (17), oba iz Nikšića, počinili krivično djelo teška krađa na štetu Crkve svetih apostola Petra i Pavla", stoji u saopštenju.

Kako se dodaje, na osnovu dalje kriminalističke obrade se sumnja da su ova lica u noći između 5. i 6. novembra iprovalili u „Kineski  restoran“ koji je u vlasništvu  B.V. iz Podgorice. Kako policija sumnja,  iz ovog objekta su ukrali šest aluminjskih radijatora, i na taj način počinili krivično djelo teška krađa.

"Otuđeni radijatori su pronađeni i vraćeni vlasniku. O događajima je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je naložio da se I.R. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva  krivična djela teška krađa. Nakon saslušanja državni tužilac mu je odredio zadržavanje u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu. Sudija za istragu mu je odredio pritvor, nakon čega je I.R. sproveden u ZIKS", navode iz UP.

Kako policija dalje saopštava, a vezi sa maloljetnim E.A. je obaviješten državni tužilac za maloljetnike u ODT u Nikšiću koji je naložio da se protiv njega podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane smnje da je počinio dva krivična djela teška krađa.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.