Konferencija“Podrška razvoja preduzetništva mladih” sjutra na Ekonomskom fakultetu
ilustracija

Konferencija“Podrška razvoja preduzetništva mladih” sjutra na Ekonomskom fakultetu

Prepoznajući značaj politike mladih i slijedeći preporuke deklaracije iz Trsta, potpisane u julu 2017.godine, Nacionalno partnerstvo za preduzetničko učenje već drugu godinu za redom organizuje konferenciju koja ima za cilj promociju i dodjelu priznanja za primjere dobre prakse na različitim nivoima obrazovanja kao i promociju i dodjelu priznanja za primjere dobre prakse iz oblasti preduzetništva mladih.

Konferencija pod nazivom “Podrška razvoja preduzetništva mladih” će se održati u okviru nedelje malih i srednjih preduzeća i nedelje stručnih vještina15. novembra 2017. godine na Ekonomskom fakultetu.

"Cilj konferencije je da se kroz promociju primjera dobre prakse utiče na stvaranje jednog pozitivnog stava u kreiranju preduzetničkog eko-sistema, ukaže na značaj razvoja preduzetničkih znanja, vještina i kompetencija i njihovom usklađivanju sa potrebama tržišta rada, značaju edukacije za lični i profesionalni razvoj svakog pojedinca, važnosti umrežavanja mladih na nacionalnom i regionalnom nivou i podrške radu udruženja mladih. 
Konferencija takođe ima za cilj i predstavljanje djela smjernica dokumenta“Preporuke za javne politike u oblasti preduzetništva mladih” koje su našle praktičnu primjenu, kao i onog djela smjernica koje su prepoznate kao prioriteti na kojima treba dalje raditi, kako bi preduzetništvo i samozapošljavanje mogli biti od značaja u rješavanju problema nezaposlenosti", navodi se u saopštenju.

Na konferenciji će se kroz izlaganje i diskusiju relevantnih institucija i mladih preduzetnika/ca govoriti o trenutnoj situaciji i potrebnim novim mjerama podrške preduzetništvu mladih, ukazati na značaj razvoja preduzetništva mladih, na značaj formiranja organizacija za mlade i njihovom umrežavanju u funkciji razvoja preduzetničkih vještina i stvaranja preduzetnički orjentisanog društva, kao i prepoznavanju značaja sprovođenja politike mladih od strane ključnih stakeholdera u zemlji.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.