Švedska izdržala sve napade Italijana i obezbijedila plasman na SP
Foto:EPA/EFE

Revanš meč

Švedska izdržala sve napade Italijana i obezbijedila plasman na SP

Fudbaleri Švedske plasirali su se na Svjetsko prvenstvo 2018. pošto su sinoć u Milanu odigrali 0:0 sa Italijom u revenš meču baraža.

Švedska je u prvom meču, odigranom prije tri dana, slavila sa 1:0 i taj jedan gol joj je na kraju bio i dovoljan za plasman u Rusiju. 

Italija je, na drugoj strani, ostala bez plasmana na Mundijal, prvi put još od davne 1958. godine.

Fudbaleri Italije su u Milanu bili daleko bolji rival, lopta je bila konstantno u njihovim nogama, napadali su, stvarali šanse ali nisu uspjeli da pogode mrežu gostujuće ekipe. 

Švedska je dobro, organizovano branila, a tek povremeno je kretala naprijed. 

Prilike za Italiju redom su promašivali Antonio Kandreva, Ćiro Imobile, Aleksandro Florenci, Stefan el Šaravi... Međutim, odbrana Švedske na čelu sa golmanom Robinom Olsenom bila je na visini zadatka i izdržala je sve napade Italijana.

Beta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.