Žabljak: Ni nakon dvije nedelje nema traga od državljanke Malezije
Žabljak

Otišla u šetnju i nestala

Žabljak: Ni nakon dvije nedelje nema traga od državljanke Malezije

Drugi sekretar ambasade Malezije u Bosni i Hercegovini, Julia Suhaili boravila je na Žabljaku gdje se za interesovala za nestanak i dosadašnji tok potrage za njihovom državljankom Chan Pei Joo.

Za državljankom Malezije više od dvije nedjelje bez uspjeha tragaju desetine ljudi, pišu Vijesti.

Sa diplomatom iz Malezije, stigla je i sestra nestale djevojke Chan Pie Leng sa prijateljem.

Njih dvoje namjeravaju narednih dana ostati na Žabljaku i pratiti dalja dešavanja.

Pei Joo je na Žabljak doputovala u subotu 28. oktobra, a narednog dana uz upozorenje stanodavca Neđeljka Šamšala sa Pitomina da ne ide daleko, oko 13.30 časova krenula je u šetnju do Crnog jezera . Za tu laganu šetnju bila je odjevena i obuvena u svakodnevnu garderobu. Nosila je kačket bedž boje, plavu jaknu sa crnim detaljima a na nogama je imala patike. Sa sobom je ponijela manji ranac.

Pošto se toga dana i naredne večeri nije vratila, stanodavac je njen nestanak prijavio policiji.Signal mobilnog telefona koji je nosila sa sobom lociran je na na prostoru Crnog, Zminjeg i Barnog jezera. Drugi mobilni telefon ostao je u njenoj sobi kod stanodavca.

Za nestalom turistkinjom svakodnevno tragaju desetine policajaca, pripadnika GSS, lokalne Službe zaštite i spašavanja, zaposleni u NP "Durmitor" i građani. Cijeli taj prostor obiđen je više puta ali bez pronalaženja tragova za koje se pouzdano može tvrditi da su njeni ali ni eliminisati.

Nezvanično se pominje angažovanje ronilaca koji bi pregledali Crno jezero kao i specijalno obučenih pasa iz republike Hrvatske.

Vijesti

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.