Divanović: Opozicija se plaši izbora
Nikola Divanović

Strah od izbora

Divanović: Opozicija se plaši izbora

Opozicija se plaši izbora, tvrdi Nikola Divanović, član Opštinskog odbora DPS Budva.

Njegovo saopštenje prenosimo u cjelosti.

"Šta je zajedničko opstrukciji inicijative za glasanje o povjerenju predsjedniku SO Budva i kuknjavi u susret lokalnim izborima u novembru? Strah! Opravdani strah da se “nebeskoj braći“ na terenu u Cetinju, Mojkovcu, Petnjici i u Tuzima ne pošalje poruka da je lavina krenula. Šta ima prirodnije nego da “sinod“ predsjednika Skupštine Opštine Budva, odlučuje umjesto anesteziranog budvanskog Parlamenta? Situacija u kojoj Kolegijum predsjednika Skupštine Opštine Budva, kao konsultativno i neformalno tijelo, odbija inicijativu za smjenu Vujovića, osim što predstavlja pravni nonsens, karikaturalno ilustruje jeftin politikantski trik, da se po svaku cijenu preživi još nekoliko sedmica

Znaju odlično i Demokrate i ostali koji čine vlast u Budvi da je građanima odavno jasno sa kim imaju posla i da bi Vujovićeva smjena značila i njihov definitivan kraj na lokalnim funkcijama, zato tako grčevito brane pozicije, mada iskreno ne vjeruju ni Vujoviću ni samima sebi.  Međutim, takođe znaju i da bi i najmanja turbulencija predstavljala snažan udarac svim tim partijama koje održavaju Vujovića na funkciji predsjednika SO Budva pred lokalne izbore u četiri opštine, zakazane za 26. novembar. Jedino na što se pozivaju, u nedostatku bilo kakvih konkretnih programa, upravo je vršenje vlasti u Budvi, Kotoru i Herceg Novom, pa bi im bilo kakva smjena u te tri opštine predstavljala prepreku koju ne mogu da objasne ni sami sebi, a kamoli građanima.

Sada je već jasno da će Demokrate i DF, preko Vujovićevog takozvanog Kolegijuma, odlagati inicijativu za Vujovićevu smjenu najmanje do poslije 26. novembra, u nadi da će u međuvremenu izmisliti novi razlog za dalje odlaganje inicijative. Za nepunih godinu dana vlasti u Budvi su uspjeli samo da pozapošljavaju sve svoje partijske kadrove i familije i da se posvađaju međusobno. Ostalo ih suštinski i ne zanima, osim da se održe na vlasti što duže, isključivo zbog svojih ličnih interesa.

Dakle, lavina je krenula, a balon, prepun helijumsko-populističkih izgovora je pred pucanjem. Tu im ne mogu pomoći ni svi tehnolozi iz diplomatskog kora kojima se ovih dana plačljivo obraćaju za pomoć", stoji u saopštenju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.