Đokić: Omogućiti subvencije za poljoprivrednike
Brahim Đokić

Staviti akcenat na unaprjeđenje stočarstva

Đokić: Omogućiti subvencije za poljoprivrednike

Socijaldemokrate u poljoprivrednoj proizvodnji prepoznaju značajan potencijal za dinamičniji razvoj Gradske opštine Tuzi, kazali su iz te partije, dodajući da, s obzirom na to da nemali dio stanovništva Tuzi čine pošteni poljoprivrednici koji vrijedno i sa velikom pažnjom proširuju svoju poljoprivrednu proizvodnju, smatraju da treba stvoriti podjednake mogućnosti za sve i konačno riješiti pitanje otkupa robe, da bi poljoprivrednici mogli da adekvatno unovče svoj trud i rad.

"Ono što je neophodno jeste omogućiti određene subvencije za poljoprivredne proizvođače i na taj način im olakšati proizvodni proces, ali i raditi na suzbijanju nelojalne konkurencije, do koje najvećim dijelom dolazi zbog uvoza robe iz regiona, što je ono zašta će se Socijaldemokrate i zalagati u narednom periodu", kazao je SD-ov odbornički kandidat na izborima u Tuzima Brahim Đokić.

On smatra da je potrebno staviti akcenat na unaprjeđenje stočarstva, posebno u dijelu subvencioniranja nabavke kvalitenog priplodnog materijala. 

"A značajno je pažnju posvetiti i omogućavanju dobijanja sertifikata u organskoj proizvodnji, ali ne zanemariti ni voćare, povrtare i pčelare. Socijaldemokrate prepoznaju sve učestaliji trend proizvodnje domaćih sokova na prostoru Tuzi, te smatramo da se proizvodnja soka od divljega nara može brendirati, a da se jedan takav brend može izvoziti i na evropsko tržište", uvjeren je Đokić. 

Socijaldemokrate su, kako naglašava Đokić, fokusirane na brži razvoj Tuzi, zato se zalažu za realna rješenja, koja bi našim sugrađankama i sugrađanima omogućila kvalitetniji život i stvorila adekvatan ambijent za rad i privređivanje. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.