DF Cetinje: DPS je degradirao lokalnu upravu Prijestonice
DF

DF Cetinje: DPS je degradirao lokalnu upravu Prijestonice

DPS je degradirao lokalnu upravu Prijestonice i ona je pretvorena u partijsko leglo DPS-ovih aktivista. Oni ljudi, koji svoj posao rade profesionalno, I koji su stručni I kvalifikovani, često ne mogu da dođu do izražaja te su primorani da cute, kako bi svoj posao sačuvali, saopšteno je iz DF-a Cetinje.

Iz DF-a navode da lokalna uprava mora proći kroz transformaciju, koja ne znači gubitak radnih mjesta, već profesionalizaciju na svim nivoima.

"Od rukovodećih struktura do portira. Cilj je zadržati sposobne, radne i vrijedne ljude, koji svoj posao obavljaju profesionalno, bez obzira na partijsku pripadnost. Lokalna uprava mora predstavljati servis svih građana.

Učinićemo da lokalna uprava i sve njene službe prođu kroz proces departizacije, i dati prednost stručnim i školovanim ljudima sa menadžerskim sposobnostima, koji će imati viziju razvoja, i koji će umjeti da prave srednjoročne i dugoročne planove, i u skladu s njima da rukovode datim sekretarijatima i javnim službama.

Izvršićemo racionalizaciju broja zaposlenih u lokalnoj upravi, gradskim službama i preduzećima čiji je osnivač Prijestonica u skladu sa evropskim standardima, jer jer je 300% trenutna popunjenost u odnosu na standard", kažu iz DF-a Cetinje.

Ističu da će neopravdano visoke plate lokalnih funkcionera korigovati za 30% i napraviti racionalizaciju troškova telefona, reprezentacije, i smanjiti broj službenih automobila na neophodan nivo.

"Ova mjera će biti na snazi sve dok prosječna zarada u Cetinju ne dosegne vrijednost potrošačke korpe.

Učinićemo da model privatno-javnog partnerstva postane jedan od ključnih zamajaca za razvoj grada, koji će ubrzati realizaciju velikih infrastrukturnih projekata, strateški važnih za Cetinje. Omogućićemo zaposlenima, kroz partnerski odnos, da na adekvatan način riješe svoje stambeno pitanje, jer smo svjesni da samo zadovoljan radnik može pružiti svoj radni maksimum.

Predugo je Cetinje bilo pozornica loših DPS vizionara, koji su jedino imali dobru viziju za razvoj svog ličnog interesa. Čeka nas ogroman posao, a to možemo samo složno, I jako!", poručili su iz ove partije.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.