Članice PzP-a donirale kolače za najugorženije

Mali znak pažnje

Članice PzP-a donirale kolače za najugorženije

U okviru kampanje koju sprovodi Odbor Pokreta za promjene Glavnog grada pod nazivom „Humanije lice Podgorice“, Mreža žena organizovala je humanitarnu akciju u saradnji sa Narodnom kuhinjom pri Hramu Hristovog Vaskrsenja.

U okviru ove akcije, članice gradskog odbora Pokreta za promjene donirale su kolače, koje su same, kako se navodi u saopštenju sa puno ljubavi spremale, kako bi socijalno najugroženije porodice, koje koriste usluge narodne kuhinje uz obrok dobili i dezert.

„Ovo je simbolična akcija, mali znak pažnje, kojim smo željele da pokažamo da mislimo na one, koji nažalost, nemaju ni za jedan obrok dnevno i da im poručimo da nijesu sami. Znamo da se ovakvi problemi rješavaju sistemski, promjenom socijalne politike, a ne jednokratnim akcijama, ali nakon sledećih izbora u Glavnom gradu, sigurna sam da ćemo biti u prilici da na djelu pokažemo kako sistem socijalne zaštite treba da funkcioniše“, izjavila je Branka Bošnjak, predsjednica Odbora PzP Glavnog grada i odbornica u gradskoj Skupštini.

Odbor PzP je doprinio afirmaciji solidarnosti i humanijem licu Podgorice pridružujući se akciji „Pruži ruku za život. Daruj krv“, zatim organizujući postavljenje tzv. kuka dobrote u pojedinim naseljima na teritoriji Glavnog grada, te ovom humanitarnom akcijom sa Narodnom kuhinjom.

„Nećemo stati na ovome, imamo u planu čitav niz konkretnih akcija koje će pokazati da mislimo na sve kategorije stanovnika Podgorice, a kojima je potrebna naša podrška i pomoć“, istakla je Bošnjak.   

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.