Istekao rok za žalbu na prvostepenu presudu, Sud o ljekarima sledeće godine
Opšta bolnica Bijelo Polje

Slučaj infekcije beba

Istekao rok za žalbu na prvostepenu presudu, Sud o ljekarima sledeće godine

Istekao je rok za žalbu na prvostepenu presudu u krivičnom predmetu protiv optuženih doktora, koji se terete za teška djela protiv zdravlja ljudi, odnosno za infekciju pet beba prije tri godine u Bijelom Polju.

Nakon odgovora na žalbe, Viši sud u Bijelom Polju dostaviće spise predmeta Apelacionom sudu, koji od dana prijema spisa ima rok od četiri mjeseca da donese odluku. Optužnicom su obuhvaćeni okrivljeni Tomislav Jeremić, Haka Tahirović, Zvonko Puletić i Jela Cimbaljević.

Žalbe na prvostepenu presudu izjavilo je tužilaštvo i branioci okrivljenih.

“Predstoji dostavljanje odgovora na žalbe nakon čega će spisi predmeta biti proslijeđeni drugostepenoj instanci, Apelacionom sudu, na odlučivanje. Rok da drugostepeni organ donese odluku je četiri mjeseca od prijema spisa”, kazao je Dnevnim novinama sagovornik iz bjelopoljskog pravosuđa, prenosi CdM.

Doktori se terete za infekciju pet beba u novembru 2014. godine od kojih je jedna preminula u Kliničkom centru u Podgorici. Prvostepenom presudom Jeremić i Tahirovićeva su osuđeni na po sedam mjeseci zatvora dok su Puletić i Cimbaljević osuđeni na po šest mjeseci kućnog pritvora.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.