Humanitarna akcija u BP: Ne bacajte staru odjeću i obuću, poklonite ugroženima!
Sakupljanje korištene muške, ženske i dječije zimske obuće i odjeće

18-19 novembar u Imeprijal shopping centru

Humanitarna akcija u BP: Ne bacajte staru odjeću i obuću, poklonite ugroženima!

Poslije uspješne prošlogodišnje akcije i ove godine NVO "Multimedijal Montenegro" iz Bijelog Polja u saradnji sa Centrom za socijalni rad opštine Bijelo Polje organizuje humanitarnu akciju sakupljanja korištene muške, ženske i dječije zimske obuće i odjeće.

"Svrha ove humanitarne akcije je da sakupimo što više obuće i odjeće koju na raspolaganje dajemo Centru za socijalni rad koji će istu podijeliti ugroženim porodicama na teritoriji opštine Bijelo Polje", navodi se u saopštenju NVO "Multimedijal Montenegro".

Oni su pozvali sve građane, koji imaju mogućnost da odvoje zimsku graderobu koju ne koriste da je donesu u "Imperijal shopping centar" 18-19 novembra, gdje će biti postavljen pult za sakupljanje.

SV5C8031

Prošlogodišnja akcija sakupljanja odjeće 

"Molimo sve zainteresovane građane da donesu što više dječije zimske garderobe, jakne, džemere, skafandere, nepromočivu obuću", stoji u saopštenju koje potpisuje predsjednik ove NVO Željko Đukić.

Organizatori su pozvali i državne i opštinske službenike da se uključe u akciju i doniraju zimsku garderobu koju ne koriste.

"Očekujemo da će društveno odgovorne privatne firme i njihovi zaposleni prepoznati značaj ove humanitarne akcije te da će donirati garderobu. Zima je dugačka, hladna posebno u bijelopoljskim seoskim područjima. Znamo da je veliki broj korisnika socijalne pomoći i dječijeg dodatka koji su u nezavidnoj materijalnoj situaciji. Želimo da tim porodicama i olakšamo zimu da njih i njihovu djecu barem garederobom opremimo za zimu", kazao je Đukić.

1523579512736512526573136328023588218168012o

Olakšati zimu ugroženim porodicama

On podsjeća da je prošle godine ova akcija protekla u najboljem redu jer su Bijelopoljci pokazali svoju humanu stranu!

"Uključio se veliki broj građana, privrednih subjekta, političkih partija, sportista, nvo kolega te je sakupljeno 850 komada zimske obuće i odjeće za muškarce žene i djecu. Sakupljena korištena obuća i odjeća je data na raspolaganje centru za socijalni rad Opštine Bijelo Polje koja je dalje raspodjeljena  za 67 porodica odnosno 131 korisnika socijalnih davanja. Ove godine očekujemo da će akcija proteći na istom ako ne i na boljem nivou te očekujemo da će se uključiti veći broj građana i da u krajnjem pomognemo još većem broju sugrađana koji su u lošoj materijalnoj situaciji", zaključio je Đukić. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.