Fudbaleri Hrvatske se plasirali na Svjetsko prvenstvo
Foto: AA

Pobijedili Grčku

Fudbaleri Hrvatske se plasirali na Svjetsko prvenstvo

Fudbalska reprezentacija Hrvatske plasirala se sinoć na Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, pošto je u Atini odigrala 0:0 protiv Grčke, u revanš utakmici baraža.

Hrvatska je u prvoj utakmici u četvrtak u Zagrebu pobijedila Grčku sa 4:1 i peti put se plasirala na Mundijal.

Grčka je imala više loptu u prvom poluvremenu, ali su gosti imali bolje šanse, uglavnom preko Ivana Perišića, koji je prvo šutirao pored gola, a zatim je u 43. minutu sa oko 25 metara pogodio stativu. Grčka je zaprijetila preko Kostantinosa Mitroglua ali je dobro odbranio golman Hrvatske Danijel Subašić.

Grčka je u drugom poluvremenu napadala, ali je Hrvatska bila čvrsta u odbrani i nije dozvolila protivniku da ozbiljnije ugrozi golmana Subašića.

Hrvatska je 28. ekipa koja se plasirala na Svjetsko prvenstvo, koje će se od 14. juna do 15. jula održati u Rusiji.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.