13. novembra 1947. rekli su jedno drugom DA: Mićo i Cica počeli osmu deceniju braka!
Milovan Mića Bulatović i Jovanka Cica Bulatović

Kolašin

13. novembra 1947. rekli su jedno drugom DA: Mićo i Cica počeli osmu deceniju braka!

Milovan Mića Bulatović i Jovanka Cica Bulatović 13. novembra 1947. rekli su jedno drugom to obično a veliko – da. Što znači da je ovaj bračni par iz Kolašina danas započeo i osmu deceniju braka!

Pobjeda je pitala Milovana Mića Bulatovića i Jovanku Cicu Bulatović, koliko ovaj današnji njihov osmijeh liči na onaj osmijeh iz 1947.

Oni opet odgovaraju osmijehom i kratkom rečenicom.

"Ostaralo se, toliko toga se preturilo preko glave. Ali eto, opet osmijeh. Zaslužili smo ga, stvorena je porodica, velika i srećna, ponosni smo...", kažu Bulatovići za Pobjedu.

Toga 13. novembra 1947. godine, skromna svadba u kolašinskom Smajlagića Polju.

Sve oči uprte u baš mlade mladence. Milovan Mićo Ristov Bulatović ima 22 godine, a Jovanka Cica Šćepanova Rakočević, tek 16 i po godina.

"Cica je dolazila kod tetke koja je živjela u našem komšiluku i tu smo se upoznali. Ipak, prosidba odnosno saglasnost se mogla desiti jedino preko njene majke Milosave. Ona je uvažavala našu porodicu i đevojka je dobijena...", kažu oni.

Teške poratne godine. Dosta neizvjesnosti ali i dosta hrabrosti. Mićo i Cica imaju zajedno nepunih 39 godina kada odlučuju da počnu zajednički život. I danas je za đevojku brak sa 16 i po godina rijetkost. A tada…

"Bilo je važno da majka dadne saglasnost, a sve ostalo je bilo sudbina. Da se nađemo, da se dogovorimo. Naravno, da se zavolimo, to je bilo najprije…"

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.