Predsjedništvo odlučuje da li će poslanici UCG da uđu u Skupštinu

UCG će samostalno odlučivati o svojim daljim koracima

Predsjedništvo odlučuje da li će poslanici UCG da uđu u Skupštinu

Izostankom zajedničkog djelovanja opozicije, UCG će samostalno odlučivati o svojim daljim koracima, saopšteno je danas nakon sjednice Glavnog odbora Ujedinjene Crne Gore.

"Glavni odbor ovlašćuje Predsjedništvo Ujedinjene Crne Gore da, između sjednica ovog tijela, može donijeti odluku da poslanici UCG uđu na plenarno zasijedanje Skupštine Crne Gore i zastupaju interes naše stranke i građana, pod uslovom da opozicioni politički subjekti nastave da povremeno ili trajno borave u Skupštini, učestvuju u njenom radu, a prethodno odbiju svaku inicijativu za zajedničkim djelovanjem svih opozicionih poslanika", odlučeno je na sjednici GO UCG.

Ocijenjeno je da je opozicija napravila veliku grešku izlaženjem na lokalne izbore zakazane za 26. novembar, jer nije obezbijeđen minimum poštenih i prihvatljivih uslova za njihovo održavanje.

"I pored toga što smatramo da time opozicija nanosi nemjerljivu štetu vlastitoj snazi i slabi svoje pregovaračke pozicije, GO UCG poziva simpatizere u svim zajednicama, a posebno članove i rukovodstvo naše lokalne strukture u Mojkovcu da izađu na lokalne izbore i podrže neku od lokalnih opozicionih lista kako se ne bi dogodilo da bilo ko optuži naše članstvo i simpatizere da su apstinencijom pomogli politici vladajućih stranaka", saopteno je iz UCG

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.