Plan URA je razvoj porodičnih gazdinstava i seoskog turizma
Dobrinka Đorđić

Plan URA je razvoj porodičnih gazdinstava i seoskog turizma

Namjera Građanskog pokreta URA je da u Prijestonici podstakne razvoj porodičnih poljoprivrednih gazdinstava u funkciji turizma. Cetinje će voditi stvaraoci, a ne rasipnici. Dosljedno ćemo se držati principa odgovornosti, poštovanja znanja i kompetentnosti, posvećenosti u izvršavanju obaveza. Ličnim stavom i poštenjem pokazaćemo da politika ne mora biti nečasno zanimanje, saopštila je Dobrinka Đorđić, kandidatkinja za odbornicu Građanskog pokreta URA Cetinje.

"Kako pomoći seoskim porodičnim gazdinstvima da uvećaju i poboljšaju proizvodnju vežući je za turističku ponudu? Teško, ali je moguće. Ako su sela nekada, ne samo hranila Crnu Goru, već i izvozila svoje proizvode onda samo nesposobna vlast može dozvoliti njihovo umiranje", kaže Đorđić.

Ona ističe da cetinjsko seosko područje danas ima najveću površinu obradivog zemljišta po glavi stanovika ne samo u Crnoj Gori.

"Da ne govorimo o šumama koje vlast jedino primijeti kad izbiju požari. Da ne govorimo o stočarstvu i potencijalima dva nacionalna parka za razvoj etno turizma. Izgradnjom infrastrukture ka selu i raznim subvecijama i olakšicama možemo omogući otvaranje mini pogona u mjesnim centrima.

Građanski pokret URA je u svom programu predvidio osnivanje Fonda za podršku poljoprivredi i razvoju sela. Cilj nam je stvaranje jedinstvenog turističkog proizvoda Prijestonice za jednodnevne izlete sa primorja, ali i za duži boravak gostiju na samom Cetinju. On će obuhvatati  adekvatnu valorizaciju NP Skadarsko jezero i NP Lovćen, što podrazumijeva razvoj svih vidova turizma koji prati jedinstvena trpeza Prijestonice", kazala je Đorđić.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.