Pinokio u KICu u ponedeljak
Kodex

Pinokio u KICu u ponedeljak

Predstava „Pinokio“ (6+), sa Dramske scene za djecu Gradskog pozorišta, biće izvedena u ponedjeljak 13. novembra u 12 sati u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“.

Po tekstu Jelene Mijović, predstavu je režirala Snežana Trišić. Izvođenje je rasprodato.

Ova verzija jedne od najpoznatijih bajki na svijetu smještena je u savremeno društvo i bavi se nedaćama sa kojima se susrijeću djeca kada treba da napuste stečene i često pogrešne sisteme vrijednosti.

Komad preispituje mnoge značajne teme odrastanja, poput onih koliko smo spremni da se suočavamo sa istinom o sebi i drugima, da li smo zreli da tu  istinu priznamo i suočimo se sa njenim posljedicama, gdje su granice između radoznalosti i naivnosti, laži i snalažljivosti, ali i zašto lijenost utiče na glupost, a istina na sazrijevanje...

Priča o uspostavljanju sistema vrijednosti tokom odrastanja i sazrijevanja predstavljena je kao avantura kroz brojne izazove koje danas nude društvo i svijet koji nas okružuje.

Igraju: Jelena Simić, Dejan Đonović, Katarina Krek, Julija Milačić, Pavle Ilić, Ivana Mrvaljević/ Smiljana Martinović, Goran Slavić, Branko Ilić, Davor Dragojević, Ivona Čović-Jaćimović/ Anđelija Rondović, Sejfo Seferović i Dijana Dragojević.

Scenografiju je uradio Darko Nedeljković, kostimografiju potpisuje Milena Đurđić, a kompozitor je Aleksandar Radunović Popaj. Scenski pokret i koreografiju potpisuje Slavka Nelević.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.