Server: Ko više vjeruje riječima Lavrova
Sergej Lavrov

"Prsti Moskve svuda po ovom slučaju"

Server: Ko više vjeruje riječima Lavrova

Američki analitičar Danijel Server izjavio da šef ruske diplomatije Sergej Lavrov koji je rekao da proces koji se vodi protiv lidera DF-a Andrije Mandića i Milana Kneževića ima karakter „političke narudžbine”, ne govori istinu.

- Prsti Moskve su svuda po ovom slučaju i u drugim akcijama koje su preuzeli kako Crna Gora ne bi ušla u NATO. U stvari, ko više vjeruje njegovim rječima -zapitao se Server, piše Pobjeda.

Za političkog analitičara Dušana Janjića reakcija Lavrova je očekivana

- Moskva neće i ne bi bilo pametno da prizna svoju direktnu umiješanost. Ne iznenađuje što Lavrov to demantuje, jer da je nekim slučajem priznao, to bi imalo nesagledivo loše posljedice i po ugled Rusije i to ne samo opšti nego i institucionalno.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov saopštio je da proces koji se vodi protiv lidera DF-a Andrije Mandića i Milana Kneževića ima karakter „političke narudžbine“, čiji je cilj diskreditacija opozicione energije u zemlji, kao i da se podrije povjerenje Crnogoraca prema Rusiji.

Lavrov je to, kako su saopštili iz DF-a, kazao u ruskoj Dumi odgovarajući na pitanje predsjedniku partije „Rodina“ Alekseju Žuravljovu

Državljanin Crne Gore Ananije Nikić koji je osumnjičen za pokušaj državnog udara 16. oktobra prošle godine, dobio je politički azil u Rusiji, navodi Interfaks pozivajući se na dobro obaviještene izvore. 

Komentarišući slučaj Ananija Nikića, Janjić kaže da je jasno da Moskva ne želi da se Nikić suoči sa crnogorskim istražiteljima, jer bi mogao otkriti šta je sve pripremano za 16. oktobar kako bi nasilno preuzeli vlast i zauzeli Skupštinu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.