Trojke sa Cetinja rođene prije početka mandata aktuelne Vlade
Duško Marković

Marković uveo praksu dodjeljivanja finansijske pomoći

Trojke sa Cetinja rođene prije početka mandata aktuelne Vlade

Trojke sa Cetinja rođene su prije početka mandata Vlade Duška Markovića koja je demantovala tvrdnju Demokratske Crne Gora da navodno diskriminiše građane.

Iz Vlade su podsjetili da je izborom 41. Vlade Crne Gore premijer Duško Marković je uveo praksu dodjele finansijske pomoći porodicama koje dobiju trojke ili istovremeno više djece.

Vlada je, u skladu sa tom praksom, dodijelila pomoć porodicama trojki Dragović iz Podgorice i Jovanović iz Nikšića.

"Demokratska Crna Gora je na sebi svojstven, prizeman i neukusan način pokušala da podmetne Vladi da diskriminiše građane po teritorijalnoj pripadnosti pozivajući se na porodicu sa Cetinja prećutavši da je riječ o porodici koja je dobila trojke prije početka mandata ove Vlade. Vlada Crne Gore vodi sveobuhvatnu i odgovornu socijalnu politiku, posebno senzibilnu prema mladim roditeljima, uvjerena da simboličnim gestom podjele radosti istovremenog rođenja više djece u jednoj porodici izražava i artikuliše radost šire javnosti", navodi se u reagovanju.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.