Putin:Tramp je lijepo vaspitan; Tramp: Prelijepo je imati dobre odnose sa Rusijom
Foto:Tanjug/AP

Putin:Tramp je lijepo vaspitan; Tramp: Prelijepo je imati dobre odnose sa Rusijom

Ruski predsjednik Vladimir Putin hvalio je američkog kolegu Donalda Trampa rekavši da je "lijepo vaspitan i prijatan čovjek" posle kratke razmjene riječi s njim tokom sastanka Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEK) u Danangu u Vijetnamu.

"Ponašanje američkog predsjednika je izuzetno korektno i dobronamjerno", ocijenio je Putin na konferenciji za novinare i dodao da je Tramp "lijepo vaspitan i prijatan čovjek" odgovarajući na pitanje o specifičnom Trampovom načinu da se snažno rukuje sa svojim sagovornicima. 

Predsjednici su se dva puta rukovali i razmijenili nekoliko riječi, ali nisu održali sastanak.  

Putin je uvjerio novinare da "nije strašno" što nije došlo do sastanka jer je u pitanju bilo preklapanje agende, kao i ispunjavanje određenih protokolarnih formalnosti na sastanku APEK-a.  

Ruski predsjednik je rekao da je kratko s Trampom razgovarao o bilateralnim odnosima i da su obojica spremnni da "okrenu drugi list i idu naprijed".  

"Želimo harmonične odnose sa SAD", dodao je predsjednik Rusije.

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država izjavio je da je pitao Putina da li se uplitao u predsjedničke izbore u SAD-u, te da mu je odgovorio kako on to nije uradio.

"Pitao sam Putina da li se uplitao u proces predsjedničkih izbora u SAD-u. Rekao mi je 'Nisam to uradio!' Rekao mi je više puta 'Nisam to uradio'. Zaista vjerujem da kada kaže 'Nisam to uradio', da on to stvarno i misli', rekao je Tramp, te dodao kako nije u Vijetnam došao kako bi sa Putinom raspravljao o tom pitanju. 

"Ne mogu se ovdje s njim raspravljati o toj temi", rekao je Tramp, te dodao: "Prelijepo je imati dobre odnose sa Rusijom". 

Govoreći o zajedničkoj izjavi koju je potpisao sa Putinom, a u vezi sa dešavanjima u Siriji, Tramp je kazao kako će to spasiti veliki broj života u ovoj zemlji.

Osvrnuo se kratko i na krizu na Korejskom poluostrvu. 

"Ovdje govorimo o milionima ljudskih života, to nije igračka. Kada bi Rusija i Kina pružile više pomoći po pitanju Sjeverne Koreje, ovaj problem bi se prije riješio", kazao je Tramp.

Agencije

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.