Izglasano povjerenje Plenkovićevoj vladi
Zagreb

Hrvatska

Izglasano povjerenje Plenkovićevoj vladi

Sabor Hrvatske izglasao je rano jutros povjerenje Vladi premijera Andreja Plenkovića.

Rasprava o povjerenju Vladi održana je na inicijativu opozicije pošto se premijer nije odazvao pozivu i nije došao u Sabor da odgovori na pitanja o slučaju Agrokor.

Posle cjelodnevne maratonske i burne rasprave koja je trajala do ponoći, Sabor je sa 78 glasova iskazao povjerenje Vladi, dok je za opoziv Vlade glasalo 59 zastupnika, javila je Hina a prenijela Beta.

Za rušenje Vlade bilo je potrebno najmanje 76 od ukupno 151 glasova poslanika Sabora.

Opozicija je tražila glasanje u svijetlu poslednjih dešavanja oko posrnulog hrvatskog koncerna Agrokor i optužuje vladu da je tu kompaniju predala stranim investicionim fondovima i bankama.

Sabor je izglasao i povjerenje ministarki demografije, mladih i socijalne politike Nadi Murganić .

Protiv opoziva ministarke Murganić bilo je 78 zastupnika, a za opoziv njih 49.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.