Ananije Nikić dobio politički azil u Rusiji
Ananije Nikić

Optužen za pokušaj terorizma

Ananije Nikić dobio politički azil u Rusiji

Državljanin Crne Gore Ananije Nikić koji je u zemlji optužen za pokušaj državnog udara i terorizam 16. oktobra prošle godine, dobio je politički azil u Rusiji, navodi danas Interfaks pozivajući se na dobro obaviještene izvore.

"Kompetentni organi Rusije, među kojima i migracione službe, razmotrili su zahtjev građanina o davanju političkog azila i donijeli odluku da je njegovo krivično gonjenje politički motivisano", rekao je neimenovani sagovornik agencije.

Po njegovim riječima, na toj osnovi je Nikić dobio politički azil i uskoro može da dobije boravak, a kasnije i rusko državljanstvo, prenijela je agencija Beta.

Rusko tužilaštvo nedavno je saopštilo da ne namjerava da Crnoj Gori izruči Nikića, rukovodeći se Evropskom konvencijom o ekstradiciji iz 1957. godine, o čemu je obavijestilo Ministarstvo pravde Crne Gore 9. oktobra.

Nikić je službeni prevodilac opozicionog Demokratskog fronta (DF), čiji su čelnici takođe optuženi za umiješanost u neuspjelu zavjeru koju su organizovale određene strukture iz Rusije, s ciljem da se spriječi ulazak Crne Gore u NATO.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.