Demokrate: Đukanović bi da izbriše pamćenje narodu

Reagovanje

Demokrate: Đukanović bi da izbriše pamćenje narodu

Sve je jasno. Raskrinkan si, Đukanoviću , poručili su iz Demokratske Crne Gore lideru DPSa tvrdeći da on želi da prikrije svoju prošlost.

Tvrde da je pokazao političko licemjerstvo i kukavičluk  izjavom koju je dao u Tuzima.

Iz nastupa se, smatraju Demokrate, jasno vidi da Milo Đukanović lično vrši pritisak na kandidate za odbornike Demokratske Crne Gore.

"Pokušavajući da zaustavi zemljotres i stanje panike u svojim redovima, diktator je odlučio da kriminalni autoritet stavi na raspolaganje i u službu spasavanja najtamnije organizacije u Crnoj Gori. Potvrdio je juče da nije samo diktator, već klasični manipulator i lažov. Đukanović očito pokušava da prljavu ratnu i kriminalnu biografiju opere zamjenom teza, prosipanjem magle i bacanjem prašine u oči građanima Tuzi i Malesije. Dakle, u pitanju je klasična politička kukavica, koja svaki minut izgovori po jednu brutalnu laž, svojstvenu najvećim diktatorima na Balkanu", saopšteno je iz Demokratske Crne Gore u odgovru na izjavu Đukanovića.

Dodaju da kada već lider DPSa želi da se podsjeti devedesetih godina, onda, ističu, ne mogu  preskočiti njegovo ime i njegovu partiju kao kreatore i realizatore ratne stvarnosti u tom periodu.

"Sjetimo se ko je devedesetih godina u maskirnoj uniformi šetao ratnim frontovima - Milo ili Aleksa? Čiji je ratni drug Šešelj - Milov ili Aleksin, i ko je Šešelju čestitao slobodu? Ko je sjedio u Vrhovnom savjetu odbrane SRJ sa Miloševićem kada se formirao Sedmi bataljon? Ko je naredio akciju Orlov let? Kada već Đukanović potencira 1997. godinu, podsjećamo da je upravo te godine Vojislav Šešelj dolazio na njegovu inauguraciju u sred Prijestonice Cetinje", navele su Demokrate.

U tom periodu, podsjećaju, Aleksa Bečić i rukovodstvo Demokrata su kao djeca pored televizijskih ekrana gledali Mila Đukanovića u maskirnoj uniformi ispred tenkova kako vodi „rat za mir“.

Ocjenjuju da je dovođenje u vezu Demokratske Crne Gore i njenog predsjednika sa devedesetim godinama politički potez očajnika, slabića i kukavice koji nema više šta da kaže.

"Htio bi Đukanović, da mu se može, obrisati i pamćenje narodu, ali ne može se baš sve iskonstruisati i namontirati. Zdrav razum i istorija je jedno, a foto i video montaže su drugo. Prvo se ne može promijeniti i tu je zapisano da je Milo Đukanović diktator, ratni huškač, šef kriminalne organizacije i čovjek koji za svaku novu milijardu eura mijenja državu i naciju. A drugo, nema tih montaža, izmišljotina i niskih uvreda koje će promijeniti ovo prvo i koje će zaustaviti krah i slom DPS organizovane i selotejp-montažerske grupe", saopštile su između ostalog Demokrate.

 

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.