Britanska policija traga za ubicom 358 životinja, sumnjaju da će krenuti i sa napadima na ljude
London

Ponuđena i novčana nagrada

Britanska policija traga za ubicom 358 životinja, sumnjaju da će krenuti i sa napadima na ljude

Britanska policija je saopštila da traga za napadačem koji je u posljednje dvije godine na području Londona ubio ukupno 358 životinja, od kojih većinu čine mačke.

Policija je upozorila da bi napadač mogao u narednom periodu krenuti sa napadima i na ljude.

Iz policije su naveli kako je vrlo sličnim metodama na području Londona u 2015. godini ubijeno osam, prošle godine 114, i ove godine 246 životinja, javlja Anadolija.

Endi Kolin, policijski zvaničnik, istakao je da je pokrenuta operacija kako bi napadač bio uhapšen.

"Ako pogledamo način na koji je izvodio napade, može se pretpostaviti da je to ovom ubici pružalo određeno zadovoljstvo", rekao je Kolin.

Istakao je i kako se pribojavaju da bi, nakon što se više ne bude zadovoljavao samo ubijanjem životinja, mogao započeti sa napadima na ljude, posebno žene.

Među 358 ubijenih životinja, osim mačaka, nalaze se i lisice i zečevi.

Policija je saopštila da je napadač ubijao životinje tako što bi ih raskomadao i njihove dijelove poslao vlasnicima ili ih ostavljao u blizini domova njihovih vlasnika.

Pojedine organizacije za zaštitu životinja su saopštile da će osobi koja pomogne u otkrivanju napadača dati novčanu nagradu od 10.000 funti, odnosno 11.300 eura.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.