Demokrate: Povlačenje kandidature odbornika Simona Drešaja krivično djelo
Demokrate

Demokrate: Povlačenje kandidature odbornika Simona Drešaja krivično djelo

U više navrata smo javno upozoravali na pritisak koji DPS Organizovana kriminalna grupa, uz pomoć poluga vlasti, vrši na kandidate za odbornike Demokratske Crne Gore. Štjefan Camaj, nosilac izborne liste Demokrata za Tuzi, na posljednjoj konferenciji za medije, održanoj 02. novembra naglasio je da se vrše neviđeni pritisci, ucjene, prijetnje i pokušaji korupcije u odnosu na naše kandidate za odbornike. Tada je upravo mislio na slučaj sa povlačenjem kandidature odbornika Simona Drešaja, što se i obistinilo za samo nedjelju dana, navodi se u saopštenju Demokratske Crne Gore.

"Uprkos javnim apelima, nadležne institucije nisu reagovale i oglušile su se na svaki naš javni poziv da se provjere navodi, preduzmu istražne radnje i pokrenu odgovarajući postupci protiv odgovornih lica. Javnost je već upoznata sa slučajem Ivane Ivezić kojoj nije produžen ugovor o radu samo zbog činjenice da se nalazi na izbornoj listi Demokratske Crne Gore u Petnjici. Takođe, poznat je i slučaj kandidata za odbornika Demokrata Ersina Rastodera kome je nuđen posao uz uslov da napusti Demokratsku Crnu Goru, povuče kandidaturu i pređe u redove Demokratske Partije Socijalista", navode Demokrate.

Ističu da je potpuno jasno da je posljednji slučaj povlačenja kandidature kandidata za odbornika Demokrata na izbornoj listi u Tuzima krivično djelo.

"Takođe je jasno da lice koje je povuklo kandidaturu neće priznati da je to učinilo usljed nedozvoljenih i inkriminisanih radnji, zbog straha ili iz razloga što je za takav čin dobilo novčanu ili drugu materijalnu nagradu. Da je u pitanju politička korupcija, dokazuje i pismo povlačenja kandidature prezentovano medijima. Naime, prepoznatljivi stil u pismu otkriva tvorca ove nečiste radnje, a naročito riječi „demagoške politike“ koji je DPS Organizovana kriminalna grupa prva inaugurisala i u kontinuitetu upotrebljava u saopštenjima protiv Demokrata. Dakle, veoma je prepoznatljiv rukopis izbornog štaba DPS-a i pečat OKG koji je stavljen na najnoviji slučaj, nakon što su prethodna dva pokušaja propala. Imamo situaciju da kandidat za odbornika Demokrata, koji je prihvatio i  potpisao kandidaturu, koji je aktivno prisustvovao na svim sastancima, preko noći povuče kandidaturu i to saopštenjem za javnost pisanim u izbornom štabu DPS-a", navodi se u saopštenju.

Demokrate kažu da "ovakve scenarije DPS OKG priprema i realizuje svih prethodnih 27 godina u onim momentima kada ne može da političku konkurenciju oslabi na drugi način".

"U nedostatku političkih argumenata, nakon poražavajućih rezultata po kojima je Crna Gora upropašćena, uništena, zadužena i osiromašena, DPS OKG se služi starim metodama ucjena, prijetnji, straha i korupcije. 

Gospodo iz OKG, očekujemo da u narednim danima čitavu priču protiv Demokrata nadograđujete saopštenjima koja ćete pisati ovom kandidatu, a koja će on samo potpisivati i usmjeravati protiv nas. U tim saopštenjima naći će se sve ono što vi činite, a pokušavate pripisati drugima. Takvu intenciju potvrđuju i udarni naslovi pojedinih medija. Nego, lako je prepoznati vaše ishitrene i panične poteze. Ono što vam je preostalo jeste da pokušate da podvalama, konstrukcijama, izmišljotinama, koruptivnim radnjama, strahom i ucjenama zadržite vlast. Oni koji nemaju druge kvalitete i koji se boje smjene vlasti udaraju nečasno, neljudski i niskim startovima. 
Ali očigledno DPS OKG ne vidi da ovo sve prate građani Crne Gore, koji dobro prepoznaju montaže, podvale, ucjene i prevare. Sve te nečasne radnje i podmetačine kojima se služite, samo jačaju Demokratsku Crnu Goru. Ne možete srozavanje rejtinga za 7% nadomjestiti bljuvotima, niti političkom korupcijom. Pripremite se za još jedan strmoglavi pad", zaključeno je u saopštenju.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.