Selma Ljuljanović

"Omogućiti mladima ostanak u Tuzima"

Mladost i obrazovanje su osnovne pretpostavke za sveukupan razvoj Tuzi i mi Socijaldemokrate ćemo se zalagati za to da mladi u našoj gradskoj opštini dobiju priliku da pohađaju smjerove koji su u skladu sa potrebama tržišta rada, što bi riješilo gorući problem Tuzi, odliv mladih ljudi, navodi se u saopštenju Selme Ljuljanović, kandidata na odborničkoj listi "Socijaldemokrate - Ivan Brajović - Dosljedno za Tuzi".

Ljuljanović navodi da je prevashodno potrebno raditi na tome da se osnovcima, koji nakon završetka osnovne škole, iz praktičnih razloga, zbog blizine, radije pribjegavaju pohađanju gimnazije, proširi izbor u tom smislu u granicama mogućeg.

"Smatramo da treba edukovati mlade da prepoznaju svoj životni poziv što je ranije moguće i da se ne opredjeljuju samo za gimnaziju, nakon koje veliki broj učenika ne nastavlja dalje školovanje.

Svim naporima ćemo se zalagati za ponovno otvaranje određenih smjerova u sklopu Gimnazije „25. maj“, pažljivo detektujući koje su potrebe tržišta rada u Tuzima. To se pogotovo odnosi na poljoprivredni smjer koji više ne postoji. Kao teritorija koja čini značajan udio poljoprivredne proizvodnje u Crnoj Gori, vjerujemo da Tuzima nedostaje pomenuti smjer u okviru gimnazije koji je ranije postojao", navodi se u saopštenju.

Na taj način će kako kaže pokušati da usmjere određeni broj svršenih srednjoškolaca da nastave svoje dalje obrazovanje na bazi onoga šta su pohađali u srednjoj školi.

"Smatramo da ćemo na taj način u dovoljnoj mjeri edukovati kadrove za deficitarna zanimanja i na taj način, makar u jednom dijelu, omogućiti omladini iz Tuzi da nastavi da živi i radi u svom rodnom kraju, ne tražeći koru hljeba u inostranstvu.

Želimo da nam, zaokruživanjem broja 3 na predstojećim izborima, ukažete povjerenje da pokušamo da riješimo ove probleme, a mi ćemo na dosljedan način odgovoriti tom zadatku, kao što smo uvijek i radili", zaključila je ona.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.