Knežević: Edi je moj drug, kazao je da će pomoći Katniću
Milan Knežević

Saslušan u istrazi pranja novca

Knežević: Edi je moj drug, kazao je da će pomoći Katniću

Predsjednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević, kazao je da mu je Edi (Eduard Šišmakov) rekao da učini sve što je u njegovoj moći da pomogne glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću.

"Sa žaljem konstatujem da njemu pomoći nema. I ja sam danas, tek skoro godinu dana od parlamentarnih izbora zaključio da je Milivoje Katnić u stvari izdao DF, jer kad god sam ja pitao Edija šta ćemo sa Telekomom, Limenkom, KAP-om, 100.000 dolara koje je promjenio Migo Stijepović (Slavoljub) on mi je rekao da će Sinđa (Saša Sinđelić) i lideri DPS-a završiti taj dio posla i da nije na meni da o tome razmišljam. Ja sam ga naravno poslušao jer je Edi moj drug", rekao je Knežević nakon saslušanja u Specijalnom tužilaštvu prenose Vijesti.

On je saslušan u istrazi pranja novca, koji su navodno organizovali lider Pokreta za promjene  Nebojša Medojević i biznismen Miomir Nikolić. 

Specijalna tužiteljka Lidija Vukčević saslušala ga je u svojstvu svjedoka.

Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči Nikolića i lidera Medojevića da su formirali kriminalnu grupu i davali instrukcije članovima te organizacije, među kojima su i aktivisti PZP-a i Demokratskog fronta, da u legalne tokove na teritoriji Crne Gore stave više stotina hiljada dolara koje potiču iz kriminalne djelatnosti.

Navodno, po njihovim instrukcijama članovi kriminalne grupe prali su nezakonito stečen novac biznismena, koji je kasnije navodno korišćen u prošlogodišnjoj predizbornoj kampanji. 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.