Uhapšen sedamnaestogodišnjak zbog dvije teške krađe
Ilustracija

Podgorica

Uhapšen sedamnaestogodišnjak zbog dvije teške krađe

Sedamnaestogodišnji H.B. (17) iz Podgorice,uhapšen je danas zbog sumnje da je počinio dva krivična djela teška krađa, i to jedno u julu 2014. a drugo u junu 2017. godine.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, osumnjičeni je prvo krivično djelo, kako se sumnja, izvršio 18.jula 2014. na način što se tokom noći u društvu sa jednim licem, čiji je identitet policiji poznat a koje je u međuvremenu, u periodu od izvršenja ovog krivičnog djela do momenta podnošenja ove prijave, preminulo, popeo na krov noćnog kluba „Velvet“ koji se nalazi u Bokeška ulici, nakon čega je ušao u unutrašnjost prostorije kluba, izvršio premetačinu i iz registar kase otuđio sa ovim licem oko 50 eura, tri LCD televizora, hard disk od video nadzora, muzičku miksetu marke „Pioneer“ i veću količinu alkoholnog pića.

Drugo krivično djelo H.B. je, sumnja se, izvršio 27. juna ove godine na način što je provalio u kiosk „Tabacco S-Press-T 45“ koji se nalazi u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, tako što je odvalio metalnu rešetku, zatim polomio staklo i ušao u unutrašnjost, gdje je izvršio premetačinu i iz registar kase otuđio 50 eura kao i veću količinu cigareta.

"Oba krivična djela su rasvijetljena zahvaljujući dobro urađenom kriminalističkom uviđaju, kojom prilikom su izuzeti tragovi papilarnih linija koji su izuzeti sa lica mjesta i upućeni na vještačenje u Forenzički centar. Nakon dobijenog izvještaja o daktiloskopskom vještačenju potvrđene su sumnje da je H.B. počinio navedena krivična djela", saopšteno je.

Od H.B. je u prostorijama CB Podgorica, u prisustvu njegovog roditelja i shodno zakonskim procedurama, uzeta izjava.

"On je, uz posebni izvještaj kao dopunu krivičnih prijava prethodno podnijetih po nepoznatom počiniocu, priveden nadležnom državnom tužiocu za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio navedena krivična djela", kazali su iz policije.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.