Crnogorac uhapšen u Novom Sadu zbog šverca droge (VIDEO)
Foto: Screenshot/Youtube

Radosav Cvijović

Crnogorac uhapšen u Novom Sadu zbog šverca droge (VIDEO)

U Pragu i Novom Sadu uhapšeni su pripadnici organizovane kriminalne grupe koja se sumnjiči za trgovinu kokainom saopštio je MUP Srbije. Među uhapšenima je crnogorski državljanin Radosav Cvijović, nastanjen u Novom Sadu, koji je , kako se sumnja, organizator grupe.

Srpski mediji su objavili da je uhapšen i Cvijovićev sin, Branislav.

Prilikom hapšenja mlađeg Cvijovića i njegovih saradnika pronađeno je četiri kilograma kokaina, koji na češkom tržištu, prema procjenama tamošnjih istražitelja, vrijede 160.000 evra, prenosi Blic.

Sumnja se da je i još četiri kilograma kokaina preko Češke transportovano ka Mađarskoj i u toku je potraga za tom drogom.

Poslije višemjesečne akcije koju je srpsko tužilaštvo vodilo uz pomoć Bezbednosno-informativne agencije (BIA) i kolega iz Češke, u koju su se uključili inspektori SBPOK-a, otkriveno je da je ova organizovana kriminalna grupa kokain unosila preko luka u Holandiji i zatim ga distribuirala u Njemačku i Italiju do prije dva mjeseca.

Ime Radoslava Cvijovića se posljednjih desetak godina spominje u operativnim podacima policije kao jednog od najvećih dilera droge na Balkanu. Više puta je hapšen u mnogim policijskim akcijama, ali nije bilo dokaza da se procesuira za drogu.

Cvijović je tako uhapšen u policijskoj akciji “Morava” 2009, ali je osumnjičen zbog nezakonitog posjedovanja pištolja. Tadašnji direktor policije Milorad Veljović saopštio je “da je u Novom Sadu uhapšen jak ogranak crnogorske dilerske mafije”, a posebno je istakao ime Radoslava Cvijovića.

Policija je osim kokaina, od petorice osumnjičenih privremeno oduzela oko 110.000 evra i više skupocjenih automobila "porše panamera" u vlasništvu teniskog trenera Pavlova, "audi A8", "mercedes" i druga vozila manje vrednosti.

Osumnjičeni koji su uhapšeni na teritoriji Srbije će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.