Proročić: SD spreman da preuzme odgovornost za rješavanje saobraćajnih problema na Cetinju
Božidar Proročić

Kružni tok-lični interes

Proročić: SD spreman da preuzme odgovornost za rješavanje saobraćajnih problema na Cetinju

Cetinje ima danas brojne infrastrukturne probleme, kazao je Božidar Proročić, kandidat na odborničkoj listi “Socijaldemokrate - Dosljedno, da Prijestonica bude prva” i dodao da su "Vodosnadbijevanje i odvod otpadnih voda svakako jedni od najznačajnijih, ali ujedno i najkomentarisanijih od većine opozicionih partija. Zato bi se mi ovog puta osvrnuli na probleme saobraćaja u gradu i uređenje saobraćajnica. Podsjetićemo na brojna loša rješenja i na nekvalitetno urađene projekte u našem gradu".

On je kazao da je rješavanje ulaska u grad sa kružnim tokom kontroverzno i skopčano sa ličnim intresom kako bi se izašlo u susret privatnim licima čime je narušena zona sporta, a veći dio saobraćaja usmjeren prema ulazu u dvorište OŠ “Njegoš”, što dovodi u opasnost naše osnovce.

"Projekat rekonstrukcije jedne od glavnih saobraćajnica, u gradu poznate Bajove ulice, nije ni završen u potpunosti, a već pokazuje slabosti u vidu neravne asfaltne podloge i loše osmišljenih parking mjesta. Smatramo da je trebalo projektovati ukoso postavljena parking mjesta na uštrb preširokih trotoara, čime bi se dobilo više mjesta i olakšalo parkiranje. U Grahovskoj ulici imamo već pomenuti kružni tok koji nema svrhu, kao i obilježena parking mjesta, koja se nalaze na samoj izlaznoj rampi Autobuske stanice. Glavna pješačka zona - Njegoševa ulica i Dvorski trg, svojim izgledom pokazuju kako odgovorna lokalna vlast ne bi trebalo da radi. Takođe, još jedan loše planiran i izveden projekat je i osvjetljenje Bulevara crnogorskih junaka. Smatramo da tako značajna saobraćajnica zaslužuje estetski mnogo prihvatljivije rješenje od postojećeg. Loše postavljene svjetiljke su dovele Cetinjane u dilemu da li da imaju osvijetljeni bulevar ili da u njemu mogu uživati u mirisu lipa", kazao je Proročić.

On je istakao i da je pored aktivnog jako bitan i saobraćaj u mirovanju, pa se planiranju parkinga mora posvetiti velika i posebna pažnja kako bi se zadovoljile potrebe stanovništva, a i gostiju koji će sve više obilaziti Cetinje.

"Smatramo ishitrenim plan gradnje parkinga u dva nivoa ispod Studenskog trga vrijednosti veće od 2 miliona eura, jer vjerujemo da ima prioritetnijih projekata koji su bitniji za grad. Osvrnućemo se i na Belvedersku ulicu, čija je rekonstrukcija zastala. Podržavamo taj projekat, za koji smatramo da, ako je brižljivo i na vrijeme planiran, nije trebao da ima zastoje. Znajući da bi značajan broj građana i sada koristio taj ulaz za grad, predlažemo da se nerekonstruisani dio ulice naspe grebanom asfaltnom podlogom kako naši sugrađani ne bi devastirali svoja vozila. Socijademokrate Cetinja smatra da se mora što prije od strane stručnih i licenciranih institucija uraditi projekat regulacije saobraćaja kako bi grad dobio najbolja saobraćajna rješenja", ističe Proročić.

On je kazao da su Socijaldemokrate, a i njegovi sugrađani zajedno sa njima, svjesni saobraćajnih, a i drugih problema sa kojima se suočavaju u Prijestonici.

"Cijenimo da je došlo vrijeme da preuzmemo odgovornost za njihovo rješavanje, kao i odgovornost za blagovremenu realizaciju novih, prijeko potrebnih projekata. U tom smislu, uvjereni smo da ćete 26. novembra zaokružiti broj 4 i na taj način izabrati dosljedne i stabilne ljude, koji vam svojim ličnim i profesionalnim dignitetom garantuju da će Prijestonica ponovo biti prva", zaključio je Proročić.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.