URA: Totalitarna nikšićka vlast će otplivati kraulom u neslavnu političku prošlost
Mirko Pavićević

Nikšićani svjedoci još jedne lakrdije

URA: Totalitarna nikšićka vlast će otplivati kraulom u neslavnu političku prošlost

Nikšićani su ovih dana svjedoci još jedne lakrdije koju je proizvela lokalna vlast, tvrdi član Opštinskog odbora URA Nikšić Mirko Pavićević.

Objašnjava da pored niza loših odluka koje čini totalitarna gradska vlast kap koja preliva čašu je da već četvrti mjesec bazen u Sportskom centru nije u funkciji i da nesposobna vlast sada gleda u nebo i ne preostaje joj ništa drugo nego da uz duh dodolskih pjesama priziva veće padavine kako bi se napunio bazen u koji je totalitarna opštinska družina uložila 1.400.000 eura.

„Posebno je porazna ova situacija, ako se zna da je sav taj novac prikupljen putem donacija, jer ova sklepana družina nije bila u stanju na drugi način obezbijediti sredstva za rekonstrukciju bazena. URA je još prilikom početka rekonstrukcije bazena upozoravala i pozivala tužilaštvo da ispitaju da li se rekonstrukcija radi shodno zakonskim okvirima. Još tada je bilo vidljivo da će dugo čekana rekonstrukcija bazena biti kratkog daha“, istakao je Pavićević.

On u ime pokreta URA u Nikšiću pita lokalnu sklepanu vlast da li osjeća ikakvu odgovornost zašto je, pored enormno uloženog novca, katanac na vratima bazena? Da li se lokalna vlast stidi što je iznevjerila donatore koji su za dobrobit građana Nikšića, donirali ne mala novčana sredstva, a sada zajedno  moramo da čekamo kako bi se nebo smilovalo i poslalo obilnije padavine. Da li lokalna sklepana vlast na ovaj način šalje poruku svim potencijalnim investitorima da u Nikšiću nemaju šta da traže, jer bi sigurno izgubili svoj kredibilitet?

Pavićević pita i da li lokalna sklepana vlast osjeća makar grižu savjesti prema članovima plivačkih klubova u Nikšiću koji zbog nastale situacije sigurno gube volju da ožive vodene sportove u Nikšiću iako su sve ove godine u neljudskim uslovima bar držali iskru koju su željeli da razgore sa sa rekonstrukcijom bazena.

Dodaje i da ostaje nejasno ko će da odgovara za izgubljena novčana sredstva koja su trebala biti naplaćena po osnovu korišćenja bazena.

„Ovakvu situaciju bi jedino mogao da ovjekovječi naš Živko koji bi kroz filmsku traku najbolje opisao amatere koji vode nekad najjači industrijski grad, a koji su ga doveli do tog nivoa da, ako se ovakav trend seobe iz Nikšića nastavi, bazen će imati sve manje posjeta, pa nam obilnija kiša ne bi bila ni potrebna“, kaže Pavićević.

Zaključuje da je Građanski pokret URA uvjeren „da se ova sklepana vlast približila zadnjoj stepenici sa koje jedino mogu da padnu u prazan bazen i zaplivaju kraul u političku istoriju u kojoj će biti obilježeni kao uništitelji svega čega su se dotakli“.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.