SAD uvele sankcije za još 10 zvaničnika Venecuele
Ilustracija

Američko Ministarstvo finansija

SAD uvele sankcije za još 10 zvaničnika Venecuele

Američko Ministarstvo finansija uvelo je sankcije za još 10 zvaničnika Venecuele, među kojima je i nekoliko ministara u vladi.

Za nih se tvrdi da su pomogli venecuelanskom predsjedniku Nikolu Maduru u pokušaju da podrije demokratsku vladavinu u zemlji.

"Ovi pojedinci su povezani sa podrivanjem izbornog procesa, cenzurom medija ili korupcijom u vladinim programima hrane u Venecueli", navodi se u saopštenju američkog ministarstva. 

Rojters podsjeća da su u Venecueli 15. oktobra održani izbori. 

Među zvaničnicima kojima su uvedene sankcije su ambasador Venecuele u Italiji Hulijan Rodrigez Dijaz, ministar kulture Ernesto Emilio Viljegas Poljak, ministar za poljoprivredu Fredi Bernal Rozales. 

SAD su uvele sankcije na desetine aktuelnih i bivših zvaničnika Venecuele od kako je vlada te zemlje oformirala Ustavnu skupštinu u agvustu, kojoj su dodijeljena praktično neograničena ovlašćenja. 

Ranije su neimenovane diplomate EU saopštile da se EU sprema da usvoji embargo na oružje protiv Venecuele i da će razmotriti dodatne sankcije kao odgovor na političku krizu u toj južnoameričkoj zemlji.

Tanjug

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.