Opozicija o prelaznoj vladi: DF za proteste, URA protiv
Foto: Arhiva

Odgovorili Krivokapiću

Opozicija o prelaznoj vladi: DF za proteste, URA protiv

Demokratski front smatra da se do prelazne vlade, koju kao rješenje vidi lider SDP-a Ranko Krivokapić, može doći samo protestima, dok iz građanskog pokreta Ura poručuju da nijesu zainteresovani za prelaznu vladu.

Krivokapić je prije nekoliko dana najavio da bi građanska opozicija mogla bojkotovati predsjedničke izbore ukoliko se ne obezbijede uslovi da oni budu fer i slobodni, kao i da je za njega poželjno rješenje da se formira prelazna vlada.

"Ti koji pričaju o prelaznoj vladi su najobičniji foliranti, jer se do prelazne vlade, kao što je poznato, može doći samo protestima, a Krivokapić i ekipa koju predvodi su više puta saopštili da su protiv protesta", kazao je poslanik DF-a Jovan Vučurović Pobjedi.

On kaže da neke opozicione političke grupacije svake nedjelje ili nakon svakog sastanka izlaze sa različitim stavovima o najvažnijim pitanjima.

"To zbunjuje javnost i pokazuje da ti subjekti lutaju, vode jalove razgovore i da kod njih ne postoje stavovi koji su usaglašeni. Jedino se slažu oko toga da će se ponovo sastati, što je već poznata „strategija“ i „taktika“ onih koji nemaju ni strategiju ni taktiku", smatra Vučurović.

Potpredsjednik URE Neđeljko Rudović, s druge strane, kaže da taj pokret nije zainteresovan za prelaznu vladu.

"Imajući u vidu iskustvo iz 2016. i činjenicu da je DPS zloupotrijebila Sporazum o slobodnim i fer izborima, da ga je pogazila nakon nepunih dva mjeseca i pokazala da je svaki dogovor sa njom nemoguć, Ura ne vidi prelaznu vladu po modelu od prošle godine kao opciju za koju bi bila zainteresovana", kazao je Rudović.

Komentarišući odnos opozicije prema predsjedničkim izborima, Vučurović navodi da DF ima svoju stabilnu politiku po svim pitanjima.

"Mi smo i 2011, 2012. i 2013, prvi u opoziciji promovisali ideju o jednom kandidatu opozicije na predsjedničkim izborima, jer je to najbolje i najefikasnije rješenje da se dođe do pobjede. I bili smo u pravu, jer smo pronašli pogodnu ličnost, za taj politički trenutak i to vrijeme, koja je ostvarila postavljeni cilj. Krivokapić je tada zastupao neke druge stavove, i indirektno podržavao Filipa Vujanovića, i takvo njegovo ponašanje je jedan od dva razloga zbog kojih nije odbranjen taj izborni rezultat. I u ovom trenutku DF zastupa identičan stav i spreman je da svom snagom podrži nestranačkog kandidata koji bi mogao da pobijedi kandidata DPS-a na predsjedničkim izborima 2018. godine", rekao je Vučurović.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.