Gegaj: Željeznakove izjave provociraju Balkan
Nikola Gegaj

Nečuvene, arogantne, drske

Gegaj: Željeznakove izjave provociraju Balkan

Demokratska partija socijalista oštro je osudila stav visokog funkcionera Jedinstvene Rusije Sergeja Željeznjaka da bi kosovski Srbi trebalo da blokiraju završetak procesa demarkacije granice sa Crnom Gorom.

Funkcioner DPS-a Nikola Gegaj kazao je da je izjava Željeznjaka provokacija za cijeli Balkan kojom se pokušavaju kreirati međunarodni odnosi.

"Željeznjakove izjave su nečuvene, arogantne, drske ali i upozorenje, ne samo za Crnu Goru, nego za cijeli Balkan. Čini mi se, ipak, da iza svega stoji vladajuća stranka u Ruskoj Federaciji. Preko ovakvih agresivnih i neumjesnih izjava očigledno žele da sve nas disciplinuju",  kazao je Gegaj za Pobjedu.

Željeznjak je u autorskom tekstu koji je objavio na sajtu Jedinstvene Rusije ocijenio da bi srpski poslanici u Skupštini Kosova, okupljeni u poslaničkom klubu "Srpska lista", trebalo da spriječe usvajanje sporazuma o granici Kosova i Crne Gore.

Gegaj smatra da su Željeznjakove izjave neprimjerene za jednog političara koji sjedi u parlamentu tako velike države.

"Nije prvi put, nego je već postalo praksa, da Željeznjak i slični šalju najrigidnije i najvulgarnije poruke. Oni su ostali i ostaće, na sreću progresivnih snaga, zarobljenici vremena kada na ovako neodgovoran način i manipulacijom medija pokušavaju kreirati međunarodnu scenu i odnose ", ocijenio je Gegaj.

Visoki funkcioner DPS-a je ponovio stav crnogorskih zvaničnika da je za Crnu Goru pitanje demarkacije granične linije sa Kosovom završeno.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.