Ova sitinica nervira sve korisnike iPHONE-a, a možete da je isključite!
Ilustracija

Ova sitinica nervira sve korisnike iPHONE-a, a možete da je isključite!

Automatski uključen Bluetooth nakon ažuriranja operativnog sistema je svakako nešto što jako nervira korisnike iPhone-a.

Iako je Apple ponudio mnogobrojna poboljšanja kada je softver u pitanju, ono što je i dalje ostalo isto je automatski aktiviran Bluetooth nakon ažuriranja softvera. Naravno, Apple ne bi bio Apple da nema neku skrivenu foru. 

Ako ste sve vrijeme regulisali Bluetooth direktno iz kontrolnog centra, onda znajte da i dalje niste riješili “problem“, prenosi B92.

Kada putem kontrolnog centra isključite Bluetooth ili WiFi, vi niste zaista diskonektovali svoj telefon sa mreže već ste samo spriječili uparivanje svog telefona sa drugim. Da biste isključili Bluetooth morate ići u Settings/Switch off. 

Inače, iPhone svako jutro u 5 pokušava da rekonektuje uređaj sa drugim poznatim uređajima, stoga ako ne želite ovu opciju isključite je ručno.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.